Kontör dolandırıcılarından akıl almaz yöntemler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'da ilginç bir kontör dolandırıcılığı olayı yaşandı.

Devlet hastanesinde doktor olduğunu söyleyen bir kişi, pastaneciyi arayarak önce baklava siparişi verdi, sonra da pastane karşısındaki Turkcell bayinin telefonunu sordu. Pastaneci, numarayı bilmediğini söyleyince, şahıs Turkcell bayiindeki bayana bir şey söyleyeceğini belirterek cep telefonunu ona vermesini söyledi. Pastaneci bunun üzerine telefonunu bayana bıraktı ve sipariş edilen pastaları götürmek için hastaneye gitti. Pastaneci, hastaneden pasta siparişi verilmediğini öğrenince şaşırdı, işyerine döndüğünde Turkcell bayiinin kendisinden 270 YTL istemesi ile ikinci bir şok daha yaşadı. Pastaneci ile Turkcell bayiinin tartışması karakola aksedince her iki şahsın da dolandırıldığı ortaya çıktı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre ilginç dolandırıcılık olayı şöyle gelişti: "Ardahan Devlet Hastanesi'nde doktor olarak çalıştığını söyleyen bir kişi, pastaneyi arayarak M.Ç'den, 2 meyveli gazoz ve 1 tepsi baklava siparişi verir. Bununla birlikte pastene işletmecisi M.Ç 'den, hemen karşısındaki Turkcel bayiinin telefonunu ister. Pastane işletmecisi ise bilmediğini söyleyince bu kez şahıs, 'o zaman cep telefonunuzu Turkcell bayisinde çalışan bayana verin de ona bir şey söyleyeceğim' der. Bunun üzerine M.Ç, kendi cep telefonunu söz konusu bayana verip pastaneye geri döner. Aynı kişi, telefon bayiinde çalışan bayana, 'Biz pastane sahibi M.Ç'nin arkadaşı, iki doktoruz. Bize 2 bin kontör lazım' der. Bayan da bin kontör olmadığını, ama 250'lik köntörlerden verebileceğini söyler. Daha sonra da 270 YTL değerindeki kontörün yükleme numaralarını telefondaki dolandırıcıya verir. Adamlar kontör numaralarını aldıktan sonra 'ücreti M.Ç ödeyecek' deyip bir daha aramazlar. Bu arada pastane sahibi siparişleri götürmek için hastaneye gider. Hastaneden böyle sipariş veren biri olmadığı cevabını alınca kandırıldığını anlar. Daha sonra cep telefonunu almak için telefon bayiine giden M.Ç'ye 270 YTL kontör borcu olduğu söylenir. İkisi arasında ödersin - ödemezsin tartışması kavgaya dönüşür ve olay emniyete intikal eder."

Öte yandan polis, arayan numara belli olsa da bunun sahte isimle alınmış olma ihtimalini yüksek buluyor. Cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber