Tesco, 4 bin 500 yeni eleman alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tesco, 4 bin olan çalışan sayısını bu yıl 8 bin 500'e çıkaracak. Tesco Kurumsal İlişkiler Direktörü Önol, 'Türkiye'de en çok istihdam yaratan şirket olacağız' dedi

Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Gürcan Önol, 5 yıl içinde Türkiye'nin en büyük beş işvereni arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti. İzmir Balçova mağazasına ek olarak yapılan Kipa Alışveriş Merkezi törenle hizmete girdi.

Merkezin açılışını İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, İzmir Vali Yardımcısı Celalettin Eran, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Tesco Kipa CEO'su Simon King birlikte gerçekleştirdi.

Açılış sonrasında konuşan Kurumsal İlişkiler Direktörü Önol, 2 yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yaparak yeni istihdam alanları yarattıklarını söyledi.

Yatırıma devam ettiklerini dile getiren Önol, çok yakında İzmir'in Torbalı ilçesinde 51 milyon dolarlık yatırımla yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alanda kurdukları merkez deponun açılışını yapacaklarını ifade etti.

Daha sonra Konya'da ikinci mağaza, Bursa ve ardından Ankara'da bir mağaza açacaklarını dile getiren Önol, İstanbul'da bu yıl içinde bir plan görünmediğini, ancak fırsatları değerlendirebileceklerini ifade etti.

Tesco'nun birinci ya da ikinci sırada yer alma hedefiyle bir ülkeye yatırım yaptığını kaydeden Önol şöyle konuştu:

En fazla yatırım Türkiye'ye

"Tesco'nun faaliyet gösterdiği 6 ülke içinde en fazla yatırım yaptığı ülke Türkiye'dir. 2 yılda 500 milyon dolar yatırım başka bir ülkede yok. Bu sene Türkiye'de en çok istihdam yaratan şirket olacağız. 2 bin olan istihdamı bu yıl 4 bin seviyesine çıkardık. Bu yıl 4 bin 500 yeni istihdamla yüzde 100 artış sağlayacağız. İzmir'de ikinci büyük işvereniz ama bu yıl sonu İzmir, gelecek yıl sonu Ege'nin en büyük işvereni olacağız."

Önol, 5 yıl içinde de Türkiye'nin en büyük 5 işvereni arasına girmeyi planladıklarını kaydetti.

Ekspres Mağazalar Direktörü Yılmaz Atilla ise 22 bin metrekarelik kapalı alanın 42 bin metrekareye çıkarıldığı ek yatırımla, Kipa'nın hipermarketle birlikte alışveriş mağazası işleticisi olarak da sektöre damgasını vurduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber