Bakanlıktan okul gezilerine büyük gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 06:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÖĞRENCİ, öğretmen ve veli 33 kişinin ölümüne neden olan Aksaray'daki trafik kazası nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde bir hafta "yas" ilan etti.

Bakanlık, okul gezilerine de büyük gözaltı getiriyor. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nde yapılacak değişikliklerle, geziler için izin alma şartları zorlaştırılacak. Bu değişikliklerden bazıları şunlar:

Okul gezilerinden birinci derecede İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürü sorumlu olacak.

Gezi izninde, "mesafe, süre, katılım, araç, öğrenci yaşı, katılanların sayısı gibi kriterler esas alınacak. Buna göre, 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kapadokya gezisinde olduğu gibi, konaklamadan tasarruf için gece başlayıp gece sona ermek üzere planlanan gezilere kesinlikle izin verilmeyecek.

İlköğretim ilk 3 veya ilk 5. sınıf öğrencilerine "uzak mesafe gezileri"nin yanı sıra "üst sınıflarla aynı geziye katılma" yasağı konulacak.

Geziler, öğrenci, öğretmen ve veli dahil 40 kişi esas alınarak planlanacak. Bu sayı kesinlikle aşılmayacak.

Gezi planında, aracın yaşı, özelliği, şoförün kimlik ve kişilik bilgileri, katılacak kişi sayısı, yaşları, gezinin süresi gibi bilgiler ayrıntılı olarak yer alacak.

5 yıldan eski bir aracın kullanılacağı geziye kesinlikle izin verilmeyecek.

Aracı kullanılacak şoförde, "tecrübe" şartı aranacak. İsmi bildirilen şoföre ilişkin bilgilerin doğruluğu kontrol edilirken, aracı izin verilen şoförün kullanması için önlem alınacak. Gezi mesafesine göre, "yedek şoför" şartı da yönetmelik hükmü olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber