İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/B ve 4/C'lilerin Askerlik Tehiri Yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı 18 Nisan 2007 tarihinde yayımladığı yazıda, il milli eğitim müdürlüklerini, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamındaki sözleşmeli öğretmenler ve 4/C maddesi kapsamındaki kısmî zamanlı geçici öğreticiler için, Bakanlığa bildirimde bulunulmaması konusunda uyardı. Personel Genel Müdürlüğünce yazılan yazıda, sadece 657'e tabi memurlar için askerlik erteleme talebinde bulunulması gerektiği vurgulandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.05.01.C-22683 18 NİSAN 2007
Konu: Askerlik Yükümlülüğü Bulunan Öğretmenler.

??????VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : a) Askerlik Yükümlülüğünü Millî Eğitim Bakanlığı Emrinde Yerine Getirecekler Hakkında Yönetmelik,
b) 19/09/2005 tarihli ve MİY:4653-278-05/ASAL D.Yd.Ş.CST.Ks.(1093) sayılı yazı,
c) M.S.Bakanlığının Sevk Tehir İşlemlerinin Yürütülmesine İlişkin MSY-70-S (A) Yönergesi,
d) 27/02/2007 tarihli ve MİY:4653-48-07/ASAL.D.Yd.Sb.Ş.CJT.Ks.(182) sayılı Yazı.

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerden askerlik yükümlülüğü bulunanlara, ilgi (a) Yönetmelik eki EK-A belgesi düzenlenerek yerli askerlik şubesine bildirilmektedir. Bunların askere sevkleri, asker öğretmen seçiminden faydalanmak üzere Ağustos celbine kadar ertelenmektedir. Ayrıca; bu yükümlülerden aday olanların, Valiliklerce Bakanlığımıza teklif edilmesi ve ilgili askerlik dairesi başkanlıklarınca da uygun görülmesi hâlinde, ilgi (c) Yönerge gereğince adaylıkları süresince askerlikleri ertelenmektedir.

Ağustos celp döneminde silah altına alınan Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaç fazlası öğretmen yükümlüler, temel eğitimlerini müteakip ilgi (a) Yönetmelik ve ilgi (b) yazı gereğince, Bakanlığımız emrine asker öğretmen olarak verilmekte ve Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde yer alan iller ile Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Sivas ve Yozgat İllerinde görevlendirilmektedir.

Bu yükümlüler dışında Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen ve 4/C maddesi kapsamında kısmî zamanlı geçici öğretici olarak istihdam edilenlere, İl-İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince asker öğretmen seçilebilmeleri için ilgi (a) Yönetmelik eki ?Öğretmen Bildirim Çizelgesi EK-A? belgesi düzenlendiği veya askerliklerinin ertelenmesi yönünde Bakanlığımıza teklifte bulunulduğu tespit edilmiştir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi gereğince sözleşmeli olarak istihdam edilen öğretmenlerin, kadrolu öğretmenlerde olduğu gibi Ağustos celbinde silah altına alınmaları ve temel eğitimlerine müteakip Bakanlığımız emrine asker öğretmen olarak verilmeleri yönünde Bakanlığımızca Millî Savunma Bakanlığına teklifte bulunulmuş ancak, ilgi (d) yazı ile uygun görülmemiştir.

Bu nedenle; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen ve 4/C maddesi kapsamında kısmî zamanlı geçici öğretici olarak istihdam edilenlere, ilgi (a) Yönetmelik eki ?Öğretmen Bildirim Çizelgesi EK-A? belgesinin düzenlenmemesi, daha önceden düzenlenen yükümlü var ise ?Öğretmen Bildirim Çizelgesi EK-A? belgesinin işleme konulmaması yönünde yükümlünün bağlı bulunduğu yerli askerlik şubesine bilgi verilmesi ve bu yükümlülerin askerliklerinin ertelenmesi yönünde sevk tehir teklifi yapılmaması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üzerinde hassasiyetle durulmasını rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

DAĞITIM:
81 İl Valiliğine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber