Bir bankadan müşteriyi arayıp 'Dolandırıldın savcılığa git' dediler

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Mukaddes Erdem, hesabının olduğu bankadan arandı. Arayan bankacı, Erdem'e "İnternet hesabınızdan 4 bin 950 YTL havale yapılmış. Belgelerinizi alıp savcılığa gidin" dedi.

Yargıtay kararı var

Erdem'in bir internet korsanı tarafından dolandırıldığı belirlendi. Erdem, Yargıtay'ın "İnternet hesabı soygununun sorumlusu bankadır" kararını emsal göstererek dava açtı. Banka da "Şifresini koruyamadı" diye karşı dava açtı.

***

'Dolandırıldınız savcılığa gidin'

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yapan Mukaddes Erdem, ilginç bir olay yaşadı. 27 Mart tarihinde sabah 09.30'da internet bankacılığı hesabının bulunduğu Yapı Kredi Bankası Hacettepe Üniversitesi Beytepe Şubesi'ndEn aranan Erdem'e, "Dolandırıldınız. Akşam saatlerinde internet hesabınızdan 4 bin 950 YTL havale yapılmış. Hemen bankaya gelip ilgili belgeleri alarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunun" denildi.

'Banka ödemeli' kararı

Bu arada, Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi, hesabındaki 20 bin YTL internet korsanları tarafından çekilen bir kişiye, söz konusu bankanın "çekilen miktar kadar" tazminat ödemesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber