İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çocuk gelişimi bölümüne, matematik mezunu öğretim görevlisi olur mu?

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından Çocuk Gelişimi Programına Matematik mezunu Öğretim Görevlisi alınması dikkat çekiyor...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ocak 2018 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuk gelişimi bölümüne, matematik mezunu öğretim görevlisi olur mu?

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından Çocuk Gelişimi Programına Matematik mezunu Öğretim Görevlisi alınması dikkat çekiyor...

Memurlar.net olarak son zamanlarda üniversitelerin vermiş olduğu öğretim elemanı ilanlarını kişiye özel şartlara yer vermeleri veya ilana çıkılan programla aranılan bölümlerin uyumsuz olması sebebiyle sıklıkla eleştiriyoruz.

Bunlardan yine birisine 29 Aralık 2017 tarihinde Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından verilen ilanda rastladık. Söz konusu ilan Çankırı Karatekin Üniversitesi Eldivan Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programında çıkılmış.

Fakat ilana başvuracak adaylarda "Matematik Bölümü Lisans mezunu olmak. Lisans sonrası belgelendirmek kaydıyla 10 yıl deneyimli olmak" şartı aranmıştır.

Düşündüğümüzde Çocuk Gelişimine Matematik mezunu birisinin hangi amaçla alınacağına mantıklı bir cevap bulamıyoruz. Olmaz ama Çocuk Gelişiminin ders planına da bir göz gezdirdiğimizde uygun bir tane seçmeli ders bulamadık.

24 Ekim 2017 tarihli yazımızda da dile getirdiğimiz üzere, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 14 üncü maddesi uyarınca; Meslek Yüksekokullarına alınacak öğretim görevlisi kadrolarında yabancı dil şartı aranmadığı için, yükseköğretim kurumları bu alakasız ilanları Meslek Yüksekokullarında vererek alınan kişileri Fakültelerde görevlendiriyorlar.

Her ne kadar bu konunun üstüne gitmeye devam etsek de şu ana kadar henüz bir sonuç elde edemedik, umuyoruz farkındalık yaratarak 2018 yılı içerisinde bu ilanları mümkün olduğunca azaltabiliriz !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber