Banka promosyonları mercek altına alındı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankaların "promosyon" adı altında verdiği ek gelirlerle, kamuda makam araçları alınması ve oda dekorasyonları yapılması Maliye Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık Muhasebat Genel Müdürlüğü, kurumların aylıkların ödeneceği bankalardan alınan nakit ya da araba gibi hediyelerin çalışanlara da paylaşımının yolu açılacak. Genelge ile promosyonlar konusunda uygulama birliği sağlanacak.

Maliye Bakanlığı, bankalardan alınan promosyonların dağıtımı konusunda çalışma başlattı. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Muammer Çolak'ın 9 Nisan 2007 tarihli yazısında, bankalardan promosyon adı altında alınan ayni ve nakdi mali imkanların kullanımına ilişkin genelge hazırlanacağı bildirildi.

Çolak, banka promosyonlarının, kamu hizmetlerine tahsis edilebileceği gibi çalışanlara da paylaştırılabileceğini belirterek, ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

BAŞBAKAN'A PROMOSYON MEKTUP

Türk-İş'in çalışanların sorunlarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu mektupta da, promosyon sorunun altı çizilmişti. Bankaların kurumlara ve çalışanlara verdikleri "promosyon" çeşitliliğinin çalışanlar arasında beklentilere yol açtığı ve huzursuzluk nedeni olduğu anlatılan mektupta, "Uygulamanın hak ve eşitlik sağlayacak şekilde bir netlik kazanması ve promosyonların çalışanlara aktarılması için yasal zeminin belirlenmesi uygun olacaktır" denilmişti.

MAKAM ARABALARI ALINIYOR

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'nın "Öğretmenlerin maaşı karşılığında bankadan alınan paralarla makam odası dekorasyonu ve makam arabası alımı yapılıyor" açıklaması ile promosyon tartışmaları yeniden gündeme gelmişti. Sendika, promosyon gelirlerinin çalışanlara verilmesi gerektiğini açıklarken, bankalardan gelen ek gelirlerin kurum ihtiyaçlarına harcanmasının yanlış olduğunu bildirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber