Bürokrasinin azaltılması konusundaki en önemli adım Kamu Reformu

Haber Giriş : 09 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın ?oligarşi' olarak nitelendirdiği bürokrasiyle mücadelede 58. ve 59. AK Parti hükümetleri önemli çalışmalar yaptı.

Erdoğan bürokrasiyi her fırsatta eleştirirken, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada ?Bürokratik oligarşiyi yenmediğimiz sürece, halka olan bu sıkıntı ve zulüm devam edecektir. İstisnalar kaideyi bozmaz, ama bürokrasi kendine çekidüzen vermelidir ve bürokrasi, halkına yardımcı olmanın yollarını aramalıdır. Bürokrat kardeşlerim de halkın içinden çıkmıştır. Öyleyse zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olmalıdırlar. Devletin kurumları, halkı nefret ettirici değil, aksine halkı sevdiren olmalıdır.? demişti.

Bakanlık sayısı önemli ölçüde azaltılırken bağlı kuruluşlar yeniden düzenlendi. AK Parti iktidarı, bürokrasinin azaltılması konusundaki en önemli adımı ise Kamu Reformu ile atmayı planlıyor. Meclis'te bekleyen tasarının yasalaşması durumunda bürokratik işlemler büyük ölçüde azalacak. Birçok bakanlığın taşra teşkilatının yerel yönetimlere devredilmesine paralel olarak Ankara tayin ve terfi merkezi olmaktan kurtulacak. İller arası atamalar valilikler aracılığıyla olacak ve bu sayede yığılmaların önüne geçilecek. Hükümet, bürokratik işlemlerin azaltılması için e-devlet konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber