Zonguldak Valiliği, il dışı gezilerini iptal etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Valiliği, il dışı gezilerini, ikinci bir karara kadar iptal etti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Eryiğit, Niğde'de meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği kaza nedeniyle, Vali Yavuz Erkmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonrasında, il dışı gezilerinin iptal edilmesine karar verildiğini söyledi.

Eryiğit, "Merkezdeki eğitim ve kültür gezileri haricindeki tüm geziler iptal edildi. Rezervasyonları yapılan ve paralarını geri alması mümkün olmayan okullar, valilik ya da bağlı bulundukları kaymakamlıktan yeniden olur alınması halinde bu gezileri yapabilecekler. Ancak, gerekli izin verilmesi halinde gece yolculuğu yapılmaması, çift şoför bulunması gibi şartların yanı sıra Bakanlığın talimatları çerçevesinde geziler yapılabilecek. Nide'deki kaza Türkiye'yi psikolojik olarak etkiledi. Sakin, olumlu, ağır başlı olarak karşılanması ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor" dedi.

İlköğretim okullarının 5. sınıflarına kadar ki öğrencilerin yapacağı gezilerin yarar sağlayacağına inanmadığını ifade eden Hasan Eryiğit, diğer sınıflar için de hiçbir okulun geziye gitme mecburiyetinin bulunmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber