Velilerin kavgasına öğrencilerden tepki

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 1 öğrencinin ölümüne, 7 kişinin de yaralanmasına neden olan kavgaya tepki gösteren öğrenciler, yürüyüş yaptı.

İlçede geçen hafta lise öğrencileri arasında çıkan tartışmaya velilerin karışmasıyla büyüyen ve 1 öğrencinin öldüğü 7 kişinin yaralandığı kavgaya tepki gösteren lise ve dershane öğrencileri, savcılık ve kaymakamlığa müracaatta bulundu.

Belediye önündeki alanda toplanan ve kavgayı protesto eden öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla Ahmedi Hani Parkı'na kadar alkışlar eşliğinde yürüdü. Öğrencilerin eylemine, esnaf da iş yerlerinin kepenklerini yarıya indirerek destek verdi.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay ile belediye çalışanlarının da katıldığı eylemde, Ahmedi Hani Parkı'na gelen öğrenciler, bir basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Nuri Alkan, ilçede son yaşanan kavganın ardından arkadaşlarıyla eylem kararı aldıklarını belirterek, ''Umarız ki sesimizi tüm ülkeye duyurur ve gençlerin maşa olarak kullanılmasını engelleriz'' dedi.

Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay ise yaptığı açıklamada, geçen hafta 2 öğrencinin tartışmasıyla başlayan ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan kavganın tasvip edilemeyeceğini vurgulayarak, şöyle dedi:

''Biz bu tür kavgaların ilçemizde yaşanmasını istemiyoruz. Doğubayazıtlı gençlerin düzenlediği bu yürüyüşe, belediye ve kent konseyi olarak destek verdik. Duyarlılık gösterip bu eyleme katılan herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerin sesi umarım ki yerine iletilmiştir.''

Polisin çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, öğrencilerin, kavgada yaşamını yitiren Fırat Yiğit'in evine gidip annesine baş sağlığında bulunmasının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber