FETÖ'cü katibin oyununu savcılık bozdu

Adliyede zabıt katibi olarak görev yapan Emre Şanlıtürk'ün ismini ByLock listesinden çıkarması, Bursa'da polis ağabeyi Emrah Şanlıtürk hakkında yürütülen FETÖ soruşturmasıyla tespit edildi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 06 Ocak 2018 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü katibin oyununu savcılık bozdu

15 Temmuz darbe girişimi ardından örgüt mensuplarının deşifre edilmesini sağlayan MİT'in hazırladığı ByLock listeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden tüm illere gönderilmişti.

O dönem Ankara Adliyesi'nde görev yapan FETÖ'cü zabıt katibi Emre Şanlıtürk'ün listelerde oynama yaparak adını listeden çıkardığı, ağabeyinin de adını değiştirdiği belirlenmişti. ByLock listelerinde inceleme yapan ekipte yer alan katip Şanlıtürk'ün nasıl tespit edildiğinin ayrıntısı ortaya çıktı.

Bursa Başsavcılığı, ByLock kullandığı gerekçesiyle polis Emrah Şanlıtürk hakkında ByLock'tan soruşturma başlattı. Ancak katip Şanlıtürk'ün görev yaptığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği ByLock listesinde, polis Şanlıtürk'ün isminin olmadığı fark edildi. Bunun üzerine Bursa Başsavcılığı durumu Ankara'ya bildirdi. Ankara Başsavcılığı da durumu hem MİT'e sordu hem de serverlar üzerinden yeniden inceleme yaptı. Bu sırada yapılan araştırmayla katip ve polis Şanlıtürk'ün kardeş olduğu anlaşıldı.

Yapılan incelemede orijinal listede her iki kardeşin de isminin yer aldığının belirlenmesiyle katip Şanlıtürk'ün liste üzerinde oynama yaptığı açığa çıktı.

Hakkında dava açılan katip Şanlıtürk, 10 yıl 6 ay hapis cezasına mahküm edildi.

Ebru Karatosun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber