Öğretmenler OKS'nin kaldırılmasından memnun

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya koyacağı liselere giriş sistemi öğretmenleri memnun etti.

Öğretmenler, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) kaldırılarak 6, 7 ve 8. sınıflarda seviye belirleme sınavları (SBS) yapılmasını olumlu buldu. Öğretmenler, ilköğretim başarısı ile davranış notunun yüzde 30 oranında sınava etki ettirilmesini de öngören yeni modele destek verdi.

Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kırşehir ve Samsun illerindeki 1.018 ilköğretim öğretmeni üzerinde yaptığı araştırma, öğretmenlerin yeni modele bakışını ortaya koydu. Mevcut OKS sistemine yoğun eleştiri yönelten öğretmenler, bu sistemin çocukları hayata hazırlamakta eksik kaldığına dikkat çekti. OKS sisteminin okula devamı olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan eğitimciler, bu sistemin okula ve öğretmene karşı duyulan saygınlığı azalttığını savundu. Öğretmenler ayrıca OKS'nin tek hedef olmasının öğrencilerdeki kaygı ve stres düzeyini artırdığını belirterek, liselere giriş için bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Öğretmenlere göre liselere girişte 'ilköğretim başarısı ve davranışlarının' etki edecek olması 'okuldaki eğitim kalitesini artıracak', öğrencilerin okula devamını olumlu yönde etkileyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber