Adana'daki FETÖ davasında 7 sanığa tahliye

Aralarında meslekten ihraç edilmiş emniyet mensubu ve öğretmenlerin de olduğu 13'ü tutuklu 63 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme heyeti 7 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2018 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'daki FETÖ davasında 7 sanığa tahliye

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan aralarında meslekten ihraç edilmiş emniyet mensubu ve öğretmenlerin de olduğu 13'ü tutuklu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediklerini belirten tutuklu sanıklar İlhami K. ve Mahmut U. ByLock programını kendilerine huzurda bulunan tutuklu sanık Ercan K'nin yüklediğini ve bu program üzerinden dini içerikli mesajların geldiğini öne sürdü.

Mahkeme başkanı da bunun üzerine Ercan K.'ye "Üzerine kayıtlı 2 telefon hattında da ByLock tespiti var ve iki sanık ByLock'u kendilerine senin yüklediğini söylüyor bu konudaki savunman nedir?" sorusunu yöneltti.

Kurtgöz ise ByLock'u kullanmadığını ve kimseye bu programı yüklemediğini savundu.

Üzerine kayıtlı 3 telefon hattında da ByLock tespit edilen tutuklu sanık Zekeriya Ç. ise iddiaları kabul etmediğini, bu programı yüklemediğini ve kullanamadığını ifade etti.

Savunması alınan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ya da beraatlerini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ise tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı yönünde mütalaasını verdi.

Mahkeme heyeti de tutuklulukta geçirdikleri süreleri nazara alarak sanıklar Halil İbrahim K, Mahmut U, Selim Ç, Erdinç Z, İlhami K, Seral U, Yunus D'nin yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar vererek duruşmayı 5 Nisan'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber