Bursa eski Valisi'nin de aralarında olduğu FETÖ davasına devam edildi

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada, mahkemeye sunulan ek iddianameyle 4 sanığın yeniden tutuklanması, iki sanığın da tahliyesi talep edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2018 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa eski Valisi'nin de aralarında olduğu FETÖ davasına devam edildi

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da yer aldığı 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada, mahkemeye sunulan ek iddianameyle 4 sanığın yeniden tutuklanması, iki sanığın da tahliyesi talep edildi.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden önceki kısmına 16 tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise savunmalarının ardından mahkeme heyetinin kararıyla duruşmanın bugünkü bölümünden vareste tutuldu.

Eski Vali Harput da duruşmaya tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

- Başsavcının tutuklanmalarını talep ettiği sanıklar ek savunma yaptı

Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un bir süre önce mahkemeye gönderdiği ek iddianameyle tutuklanmalarını talep ettiği, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tahliye edilen F.K, E.A, H.G. ve Ş.U. savunma yaptı.

Sanıklar tutuklanma talebinin reddedilmesini isteyerek haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı da mütalaasında, başsavcının ek iddianamesi doğrultusunda 4 sanığın tutuklanmasını, söz konusu iddianamede ifadelerine yer verilen tutuklu sanıklar Mahmut Kesici ve Selamettin Özgörüş'ün tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ayrıca bazı sanıkların talepleri doğrultusunda yeni tanıkların dinlenmesini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep etti.

Saat 15.30'da yeniden başlayacak duruşmada mahkeme heyeti ara kararını açıklayacak.

Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görevli polis memurları da duruşmayı takip etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber