Doktorlar, 19 Haziran'da başkentte büyük bir eylem yapacak

Haber Giriş : 09 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçildiği günden beri AK Parti hükümetiyle yıldızı bir türlü barışmayan ve hatta aralarındaki gerginlik mahkeme koridorlarına taşınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, kamuoyunun pek alışık olmadığı bir eyleme hazırlanıyor.

TTB'nin çağrısı üzerine 18 Haziran 2004 Cuma günü 81 ilden yola çıkacak olan doktorlar beyaz önlükleriyle Ankara'ya yürüyecekler. Türkiye'nin dört bir tarafından gelecek beyaz önlüklü doktorlar 19 Haziran Cumartesi günü başkent sokaklarında gövde gösterisi yapacak.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek, sağlığa önem verilmesi ve sağlığa ayrılan kaynağın artırılması için aylardır hükümetle mücadele ettiklerini ancak yaşanan olumsuzlukların düzeltilmesi noktasında hiç bir iyileşme hissetmedikleri için, "Umuda Beyaz Yürüyüş" isimli eylemi gerçekleştireceklerini söyledi. Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde uygulanan Performansa Dayalı Ücretlendirme sisteminin ülke çıkarları ve hekimlik mesleği açısından zararlı olduğunu ileri süren Sayek, "Şimdiye kadar 3 ayrı uyarı eylemi yaptık ve hükümet hepsine sırt döndü. Sesimizi duyurmamız için medyatik bir eylem yapacağız. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tüm çağrı ve önerilerimizi, 'Bunlar marjinaller' diyerek önyargılı reddediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan defalarca randevu talep etmemize rağmen hiç bir sonuç alamadık. Son 1.5 ay içerisinde uygulanan sözde projelerle hekimler demoralize oldu" diye konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 80 bin hekimin bulunduğunu ve "Umuda Beyaz Yürüyüş"e illerden temsili grupların katılacağını ifade eden Füsun Sayek, şunları kaydetti: "TTB'nin 19 Haziran'da genel kurulu var. Bizim için bu önemli günde sesimizi ve taleplerimizi bir kere daha kamuoyu ile paylaşmak istedik. İllerden oluşacak temsili doktorlar 18 Haziran Cuma günü beyaz önlükleriyle Ankara'ya yürüyecek. 19 Haziran Cumartesi günü ise büyük bir coşkuyla genel kurul toplantımızı gerçekleştireceğiz. Sağlık Bakanı Recep Akdağ süper yanlış bir yoldadır. Akdağ, bizimle ilgili yani TTB'yle ilgili alınan kararları bize sorma nezaketinde bile bulunmuyor". Başkan Sayek, Başbakan Erdoğan'a, "Algılama sorunu var" dediği için Bakan Akdağ tarafından mahkemeye verilmesi olayını ise "Çok fazla alınganlık gösteriyorlar" sözleriyle değerlendirdi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber