İrticai bröşür dağıttığı idda edilen öğretmen açığa alındı

Haber Giriş : 09 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaca'da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hasan Ali Erdoğan'ın öğrencilere 100 bin lira karşılığında dağıttığı irtica broşürleri tartışma yarattı.

?Ahiret Hava Yolları'ndan Duyuru? başlıklı broşürde, hareket yeri olarak ?dünya?, varış yeri olarak da ?ahiret? belirtiliyor. İsim yerinde ?ademoğlu?, cinsiyet yerinde ?toprak?, adres yerinde de ?dünya? yazan broşürde, yolcuların yanlarına sadece ?5 metre patiska? alabileceği de yazıyor.

Broşürde, namaz kılmayanları yılanlı kefenlerin beklediğini belirten bir karikatür de bulunuyor.

?UTANÇ VERİCİ?
Ortaca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Hasan Rahmi Dural, bir öğretmen tarafından irtica propagandası yapılmasını utanç verici olarak nitelendirdi.

Dural, ?Böyle bir olayın bir eğitim kurumunda yapılmış olması laik eğitim adına bir cinayet. Siyasi iktidarların bu konudaki müsamaya tavırları bunlara davetiye çıkarmakta. Geçmişte bu tür eylemlere karışmış kişilerin bu gün yönetimlere getirilmesi bu tür insanlara cesaretlendiriyor? diye konuştu.

AÇIĞA ALINDI
Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine ortaya çıkan olayın ardından Hasan Ali Erdoğan açığa alındı. Muğla Valiliği de öğretmenle ilgili idari soruşturma başlattı.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber