İşte Veysel Eroğlu'nun gençliğinde yazdığı eleştiri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 19 yaşındayken Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki dönemin Belediye Başkanı'nı eleştirdiği bir yazı ortaya çıktı. İşte 19 yaşındaki Veysel Eroğlu'nun yerel bir gazetede kaleme aldığı 'yeşil' eleştirisi...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ocak 2018 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte Veysel Eroğlu'nun gençliğinde yazdığı eleştiri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun gençliğinde yerel bir gazeteye yazdığı yazı çok konuşuldu.

Eroğlu'nun, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde yayınlanan "Şuhut Sesi" adlı gazetede yazdığı yazı, arşivlerden çıkan 11 Mart 1967'deki "Belediyeden çok önemli isteğim" başlıkla yazısında şu ifadeler yer alıyor:

"Bahar yaklaşmakta, dolayısıyla ağaç dikim mevsimi de girmektedir. Şuhut'umuz bu mevsimde yararlanacak mıdır? Yeşil rengin ne demek olduğunu bilmeyen Şuhut'a bu renk öğretilecek mi?

Çünkü ağaç yoktur ki. Bunun için ilk iş olarak Şuhut'a giriş yolları, çarşı, bazı geniş sokaklara belediye tarafından ağaç dikilmeli. Veya ağaç dikilmesi gerekli olan yerlere belediyenin baskısı ile halk dikmeli. Mesela gösterilen sokaklarda işaretlenen yerleri evinin önüne gelen herkes örneği gösterilen ağaçtan dikmeli ve Böylece Şuhut yeşil renkten nasibini alacak, belediye de dikili ağacım var diye sırtını dayayabilecektir."

Veysel Eroğlu kimdir?

Veysel Eroğlu, 18 Ağustos 1948 tarihinde Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. 1966 yılında Afyon Lisesi'nden mezun olan Eroğlu, 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Profesör olan Veysel Eroğlu, akademik hayatının ardından 1994 yılında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) başına geçti.

Veysel Eroğlu 2003 yılında Devlet Suİşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Eroğlu 2007 yılında 60. Hükümet'in Çevre ve Orman Bakanı olarak kabinedeki yerini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber