T. Çömez: Kaçak akaryakıtı devlet kurumlarında kullanmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Karadeniz'de 40 mil açıkta kaçak akaryakıt naklinin seyrini anlatarak, güvenlik birimlerinin kaçak akaryakıtla ilgili daha kararlı çabalar ortaya koymasını istedi.

"Irak'ta Türkmen Dramı" konferansının ardından Samsun'dan ayrılırken havaalanında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye'de akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili bir dosya hazırladığına ve önümüzdeki günlerde ülkenin gündemine getireceğine işaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son 2.5 yılda Türkiye'ye 38.5 milyar dolarlık kaçak akaryakıt girdiğini söylediğine dikkat çeken Çömez, "Kaçak akaryakıt Türkiye'nin hala çok önemli sorunlarından bir tanesi. Durum gerçekten son derece vahim. Karadeniz Bölgesi de kaçak akaryakıt konusunda çok önemli bir merkez konumuna gelmiş durumda. Güvenlik birimleri ve diğer ilgililer kaçak akaryakıtla ilgili çalışmaları sürdürse de sanıyorum önümüzdeki günlerde daha kararlı çabalar ortaya konması gerekiyor" dedi.

Özellikle Karadeniz'e gelen büyük gemi ve tankerlerin su boşaltma bahanesiyle yanlarına aldıkları römorkörlere yaklaşık 40 mil açıkta bu kaçak akaryakıtı boşalttıklarını öne süren Çömez, "Yine bu römorkörler aldıkları kaçak akaryakıtı Karadeniz'de deniz seviyesinin çok sığ olduğu yerlere kadar, sahile kadar taşıyorlar. Burada kendileriyle bağlantılı olarak kurdukları organize çetelerle, kalın büyük hortumlarla römorkörlerden aktarılan kaçak akaryakıt bu kez kara tankerlerine naklediliyor ve piyasaya sürülüyor" diye konuştu.

Karadeniz'de bununla ilgili çok önemli ihale yolsuzluklarının aylardır kamuoyunun gündeminde olduğuna değinen Çömez, şöyle devam etti:

"Onlarca devlet kurumu bu kaçak akaryakıtı maalesef kullanmışlar. Bunun önüne geçebilmek için bürokratlara çok önemli sorumluluklar düşüyor. Örneğin; akaryakıtın rafineri fiyatı bin 300 YTL iken bunun çok altında fiyatlarla ihaleye giren şirketler ki bu kaçak akaryakıtı kullanarak ihaleyi kazanıyorlar. Bunların denetiminin mutlaka çok iyi yapılması lazım. Bu çarkın mutlaka kırılması gerekiyor. Aksi taktirde ülkemiz trilyonlarca liralık bir kayba uğrayacak ki bu kayıp Türkiye'nin önemli bir sorunu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber