Sözleşmeli öğretmenler paso eylemi yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2007 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup sözleşmeli öğretmen ve eğitim fakültesi öğrencisi, kadrosuz öğretmenlere de toplu ulaşımda indirimli seyahat imkanı sağlayacak paso verilmesi talebiyle gösteri yaptı.

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan ve kendilerini "İşsiz Güvencesiz Eğitim İşçileri" olarak adlandıran grup, "Ayrımcılığa son, eşitlik istiyoruz" yazılı pankart açtı.

Çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup adına yapılan basın açıklamasında, sözleşmeli, ücretli, özel sektörde çalışan veya işsiz öğretmenler olarak indirimli seyahat hakkı için her dönem Büyükşehir Belediyesine başvurdukları belirtildi.

Büyükşehir Belediyesince her defasında, "Siz öğretmen olarak görülmüyorsunuz. Milli Eğitim Bakanlığınca tanınmıyorsunuz" yanıtının verildiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün farklı statülerde güvencesiz çalıştırılan eğitimcilerin sayısı 200 bindir. Biz de kadrolu eğitimcilerle eşit ve 12 ay üzerinden ücret istiyoruz. Sigorta primlerimizin tam zamanlı yatırılmasını ve sağlık hizmetlerinden hemen yararlanmayı istiyoruz. Bize de indirimli seyahat kartı düzenlenip, mağduriyetimiz giderilsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber