ÖSYM, 'İki Kez Yerleşememe' Kuralında Değişiklik Yaptı

'İki kez yerleşememe' kuralının yürürlüğe girdiği tarihte bu kuralın 4/B'li atamaları kapsamaması gerektiğini belirtmiştik. Ancak, ÖSYM bu uyarımıza rağmen Ocak ayında yapılan Tarım Bakanlığı yerleştirmelerinde, 4/B'li kadrolar için de bu kuralı uygulamıştı. Ancak, 330 kadroya yeniden yerleştirmelerin alındığı KPSS/2 yerleştirmelerinde ÖSYM bu uygulamasını değiştirmiştir. Sağlık personeli atamalarını ilgilendiren bu önemli detay için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki kez yerleşememe kuralı 4 Mayıs 2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile yürürlüğe girmiştir.

Memurlar.net olarak o tarihlerde yaptığımız açıklamada, bu kuralın sadece 657'e tabi memur kadroları ile 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli pozisyonlar için uygulanabileceğini ve bu uygulamanın da sadece ÖSYM tarafından yapılan KPSS yerleştirmelerini kapsadığını vurgulamıştık.

Mevzuat bu şekilde olmasına rağmen PTT ile Tarım Bakanlığının 4/B'li kadrolarının yer aldığı 2006 yılı sonu KPSS yerleştirmelerinde 'İki kez yerleşememe' kuralı 4/B'li kadrolar için de uygulanmıştı.

Ancak, ÖSYM bu uygulamasını değiştirmiştir. 2007 yılı KPSS/2 yerleştirmelerinde yer alan 330 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 4/B'li sözleşmeli pozisyonları için 'İki kez yerleşememe' kuralı uygulanmamıştır.

Bu şu anlama gelmektedir: Bilindiği üzere yakın bir zamanda Sağlık Bakanlığı 30 bin civarında sözleşmeli pozisyon için ÖSYM'ye yerleştirme yaptıracaktır. Ancak geçen zaman içerisinde 2004 ve 2006 KPSS puanı ile yerleşen çok sayıda aday olmuştur. İşte, ÖSYM'nin son uygulamasının bundan sonraki yerleştirmelerde de geçerli olması halinde, 2004 ve 2006 KPSS puanı ile yerleşen adaylarda Sağlık Bakanlığının 30 bin sözleşmeli pozisyonuna başvurabilecektir. Sağlık Bakanlığının atama yapacağı kadrolar sözleşmeli olduğu için de, memur olarak yerleşenler görevlerinden istifa ederek sözleşmeli sağlık personeli (4/B veya 4924) görevlerine başlayabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber