AKP'de yeni dönem, dengeler değişecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Gül'ün Köşk'e çıkması, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan sonra tartışmasız ikinci isim olduğu AKP'de yeni dengeler oluşmasıyla sonuçlanacak.

Dışarıda Avrupa Birliği müzakerelerini birlikte yürütmekten içeride milletvekili aday listeleri oluşturmaya kadar birlikte hareket eden Gül ve Erdoğan'ın yolu Köşk seçimleri nedeniyle ayrılırsa AKP bu durumdan etkilenecek.

Partide Gül'e yakın isimler olarak bilinen Devlet bakanları Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Eskişehir Milletvekili Murat Mercan gibi isimlerin Gül'ün Köşk'e çıkmasını "buruk bir sevinç"le karşılamış olabilecekleri belirtiliyor.

Gül'e en yakın isimler arasında bulunan Ali Babacan'ın hem Hazineden sorumlu Devlet Bakanlığı, hem de AB başmüzakereciliği görevini yürütmesinin Erdoğan'ın da özel yakınlık duyduğu isimler arasında yer almasına bağlanıyor.

Erdoğan'ın, Gül'ü Köşk'e çıkmasına razı olarak, partide ağırlığı artan ikinci merkezi tasfiye etmiş olduğu yorumları da yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber