Beş başlık altında Bylock mağduriyetleri!

Bu yazımızda beş başlık halinde Bylock mağduriyetlerine yer vereceğiz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ocak 2018 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beş başlık altında Bylock mağduriyetleri!

Devletimiz, 28 Aralık 2017 tarihinde, morbeyin uygulamalarından kaynaklı bylock mağduriyetlerini çözdüğünü açıkladı.

Ancak bu mağduriyetlerin bir kısmı hala çözülememiştir. Aşağıda beş başlık altında Bylock mağduriyetlerine yer veriyor ve konuyu FETÖ süreçlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın takdirlerine sunuyoruz:

1- Telefon numarası 11 bin 480 kişilik listede olup da hala görevine dönemeyen kamu personeli bulunmaktadır. Bunların bir kısmı Bakanlıklarda önemli bir kısmı ise üniversitelerde bulunmaktadır. YÖK'ün acil olarak morbeyin programlarından kaynaklı mağduriyet yaşayan isimleri toplaması ve çıkacak ilk KHK'ya eklenmesi için Başbakanlığa göndermesi gerekmektedir.

2- Normalde Morbeyin uygulamaları olmasaydı, küçük FETÖ bağlantılarından dolayı işinden olmayacak olan kişiler, sıra iadeye gelince ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulmakta ve örneğin 2010 yılında bir şirketteki çalışma kaydı dahi iadeye engel olmaktadır. Bu konuda gerekli esnekliğin sağlanamaması, vatandaşlarımızı FETÖ'nün kucağına itmektedir. Zaten gerek gözaltı gerekse de tutuklama ile morbeyinden dolayı mağduriyet yaşayanlara, ikinci kez bir cehennem azabı yaşatılmamalıdır.

3- Morbeyin uygulamalarından kaynaklı hatalar büyük oranda Ağustos, Eylül ve Ekim 2014 dönemini kapsamaktadır. Ancak 2015 yılında da benzer uygulamaları indiren ve mağdur olduğunu belirtenler bulunmaktadır.

4- Kendisinin Bylock kullanmadığı, komşunun veya hat aldığı akrabasının Bylock kullandığı Savcılık kararıyla tespit edilenlerin sorunlarıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamaktadır.

5- Bakanlıklarda örneğin Milli Eğitim Bakanlığında, belediyelerde örneğin İstanbul Büyüşehir belediyesinde, Devlete ait KİT'lerde örneğin THY, Merkez Bankası, Türk Telekom, Roketsan, Aselsan, PTT gibi kurumlarda Bylock kullandığı gerekçesiyle iş akdi fesih edilen ancak Morbeyin programlarından kaynaklı mağduriyet yaşadığı tespit edilenler için yasal düzenleme yapılmalıdır. Bu konuda mağdur olanları, idarenin takdirine bırakmak doğru değildir. Bu durumdakiler KHK ile ihraç edilmediği için görmezden gelinmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber