Mehmetçik 8 koldan Afrin'e yürüyor

Zeytin Dalı Harekatı'nda 13 uçakla 23 hedef imha edildi, 343 PYD/PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Dördüncü cepheyi Tel Rifat'tan El Bab'a açan tankların desteğindeki öncü kuvvetler 8 noktadan Afrin'e doğru ilerliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2018 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehmetçik 8 koldan Afrin'e yürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nın 7. gününde tank desteğindeki öncü kuvvetler Azez'den İdlib sınırına kadar, sekiz noktadan Afrin'e doğru ilerlemeye başladı. Afrin sınır kasabaları ve çevresindeki köylerde çatışmalar yaşanırken bölge dün havadan ve karadan ateş altına alındı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre başarıyla devam eden harekatta 13 savaş uçağı ile 23 hedef imha edildi. Stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın Azez'e bakan kesimi de tamamen TSK destekli ÖSO güçlerinin denetimine geçti. Bölgede dördüncü cephe de Tel Rifat'tan Bab'a uzanan ve 300 köyü içinde barındıran Münbiç'e uzanan koridora yönelik açıldı. Bu adımın ardından Münbiç'e operasyon başlayabileceği kaydediliyor.

Bölgede yoğun sis ve yağışa rağmen TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin'e yönelik harekatı devam ediyor. Sabah saatlerinde, Afrin'in Burseya Dağı, Bülbül, Raco kasabaları ile Hatay sınır hattında bulunan Cinderes ilçesinin sınır hattındaki hedefler F-16 savaş uçakları tarafından yoğun ateş altına alındı.

Terörist tuzakları

Aynı saatlerde bölgeye yoğun tank ve top atışları gerçekleştirildi. Terör örgütü YPG ise bölgeye el yapımı patlayıcı, mayın ve bubi tuzakları döşüyor.

PYD/YPG'nin derin sığınakları ve tünellerinin bulunduğu Burseya, Parsa ve Darmık dağlarına yönelik hava harekatı sonrası karadan dün yeni çıkarma yapıldı. Burseya Dağı'nda TSK destekli ÖSO kuvveti, tanklar eşliğinde YPG mevzilerine doğru ilerliyor. Dağın Azez kesimini tamamen kontrol altına alan TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'e bakan tarafına ulaşan bölümündeki YPG'lileri bölgeden çıkarmak için ilerliyor. Dağlık bölgede ÖSO ve YPG mevzileri arasında mesafenin 200 metreye kadar düştüğü bildiriliyor. Dağın Afrin kesiminin de bir iki gün içinde alınması planlanıyor. ÖSO güçleri dün Bülbül kasabasına bağlı Türkiye sınır hattındaki Abuden köyünü, yoğun çatışmalar sonrası YPG'den geri aldı.

Afrin'den koridor

Alınan bilgilere göre Afrin'e yönelik beş kol ve sekiz noktadan harekat sürerken terör örgütünün kontrolünde bulunan Tel Rifat'tan El Bab'a uzanan bölgede yeni bir cephe açıldı. Tel Rifat'tan TSK denetimindeki El Bab üzerinden Münbiç'e uzanan bölgede 300 köy terör örgütü denetiminde bulunuyor. Büyük bölümü Araplardan oluşan bölgeyi YPG'den almak için önümüzdeki günlerde kapsamlı bir harekat yapılması bekleniyor.

'343 terörist etkisiz hale getirildi'

Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekatın 7. gününde yapılan açıklamada, 20 Ocak 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan toplam 23 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre, en az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" denildi. Açıklamada, harekatın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

Gazetecilerin üstüne taciz ateşi

Harekatı takip eden yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri için Azez bölgesine düzenlenen gezi sırasında terör örgütü PYD/PKK'lılar taraından taciz atışı yapıldı. Yabancı gazeteciler Burseya Dağı eteklerindeki mevzilerde görüntü aldığı sırada, bir bölümü teröristlerin işgalindeki alandan taciz atışı gerçekleştirildi. Olayda yaralanan olmadı. Gazeteciler, Azez'e götürüldü. (AA)

Şehidin eşinden ders gibi paylaşım

Zeytin Dalı Harekatı'nın dördüncü gününde şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın eşi Birgül Muratdağı'nın sosyal medya hesabından üç ay önce ders gibi bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

Şehit eşi, yaptığı paylaşımda "Bu görev kutsaldır, sırf para için yapılacak bir şey değildir! Vatan aşkı yoksa, bu meslek yapılacak bir meslek değil" ifadelerine yer verdi.

Şehit eşinin naaşının getirilmesini bekleyen Muratdağı'nın 17 Ekim 2017'de yaptığı paylaşımı eşine elleriyle ördüğü boyunluk fotoğrafının altına yaptığı görüldü.(DHA)

Ödüllü fotoğrafı da yalana alet ettiler

PYD/PKK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nı sosyal medyadan karalamak için paylaştığı fotoğraflardan birinin de "AA İstanbul Photo Awards" fotoğraf yarışmasında 2016 yılında birinci olup ödül alan fotoğraf olduğu ortaya çıktı.

Twitter'da "Afrin'de rehin alınan Türk askerleri" iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın 3 Mart 2014'te DAEŞ'in Irak'ta idam ettiği 20 askere ait olduğu belirlendi. Yine Twitter'da "Terörist Türkiye, Afrin'i kurtarın" etiketiyle paylaşılan yaralı çocukların yer aldığı iki fotoğraftan birinin 11 Ekim 2016'da, diğerinin ise 11 Temmuz 2016'da Rus hava saldırısında Halep'te yaralanan çocuklara ait olduğu tespit edildi.

"AA İstanbul Photo Awards 2016"da Abd Doumany'nin "Suriyeli çocukların yardım çığlığı" ismiyle birinci olan Suriye'de çektiği yaralı çocuk fotoğrafı da örgüte yakın hesaplarca "Afrin düşmeyecek ve kazanacak" yorumuyla paylaşıldı.

Namık Durukan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber