Burseya Dağı neden önemli?

Zeytin Dalı Harekatı'nın 3. gününde PKK/PYD'li teröristlerin elindeki stratejik Burseya Dağı'nda kontrol sağlanmıştı. Burseya Dağı, operasyonun 9'uncu gününde tamamen ele geçirildi. TSK ve ÖSO'nun ele geçirdiği Burseya Dağı tam olarak nerede yer alıyor ve neden önemli?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Ocak 2018 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burseya Dağı neden önemli?

Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 9'uncu güne girildi. Afrin'in doğusunda yer alan Azez'den harekatın başlamasıyla stratejik konumda olan Burseya Dağı teröristlerden temizlendi.

Artık Kilis'i hedef alamayacaklar

Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, Burseya Dağı'nın ele geçirilmesiyle birlikte PYD'li teröristlerin Azez ve Kilis'i roket ve kaytuşalarla hedef alamayacağını söyledi.

Burseya Dağı neden önemli?

Burseya Dağı'nın stratejik önemini canlı yayında anlatan Yeni Şafak Muhabiri Yılmaz Bilgen, "Stratejik Burseya Dağı'nın ele geçirilmesiyle birlikte, Kilis terör örgütü PKK'nın menzilinden çıkıyor. Roket ve kaytuşalar, bu bölgeden artık Kilis'i hedef alamayacak.

Burseya'da kontrol 3'üncü günde sağlanmıştı

Stratejik bölgede en son kontrol sağlanması bekleniyordu ancak TSK ve ÖSO'nun operasyonuyla birkaç saat içerisinde ele geçirildi.

Bölgedeki ABD yapımı gözetleme kuleleri ve PKK'nın eğitim kampları da bulunuyordu" dedi.

Burseya Dağı'nın terör örgütü tarafından gözetleme kulesi olduğuna dikkat çeken Bilgen, "Bu bölgede ABD tipi gözetleme kulesi ve örgütün eğitim kampları vardı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber