Alacaklarını tahsil için çete kuran eski subay yakalandı

Haber Giriş : 11 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

stanbul Kadıköy'de çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak, iş ortaklarından birinin cipini gasp ettikleri, diğerini de kaçırıp zorla senet imzalattıkları öne sürülen 4 kişi yakalandı.

Kadıköy'de kartuş imalatı yapan bir şirketin ortaklarından Hüseyin Karahan'ın cipini gasp ettikleri, ortağı İsmail Canpınar'ı da silah tehdidiyle kaçırarak 50 milyar liralık borç senedi imzalattıkları öne sürülen gruba yönelik çalışma başlatıldı.

Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonucu, çıkar amaçlı suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen Kahraman G. ile Vahit A., Yılmaz Y. ve Mehmet A. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, Kadıköy'deki bir evde tutulan Canpınar da kurtarıldı.Yakalanan kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Subaylıktan ayrıldıktan sonra ticarete başladığını söylediği belirtilen G.'nin sorgusunda, işadamlarından alacağını tahsil edemeyince bu yola başvurduğunu söylediği öğrenildi. Bu kişiler daha sonra, adliyeye sevk edildi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber