İzinsiz yağmur duasına soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Bodrum ve Milas İlçeleri'ne bağlı köylerdeki vatandaşları toplayarak izinsiz yağmur duasına çıktıkları ileri sürülen Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak ile köy imamı Erol Yılmaz hakkında Kaymakamlık tarafından soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak ile köy imamı Erol Yılmaz, 20 nisan günü yöredeki Dörttepe, Kemer, Tepecik ve Bodrum'a bağlı Karaova ve Güvercinlik köylerindeki vatandaşları toplayarak yağmur duasına çıktı. Kurbanların kesildiği, köylülere yemek dağıtıldığı 500 kişinin katıldığı yağmur duası için, jandarma ve kaymakamlıktan izin alınmadığı ortaya çıktı.

Köylüleri uzun süredir yağmur yağmaması ve kuraklık tehlikesi nedeniyle Meşelik Köyü'nde toplayarak yağmur duasına çıkardığı iddia edilen Muhtar Saylak, ?Kuraklık yüzünden tarladaki ürünlerinin susuz kaldığını belirten çiftçiler ve köylüler bize müracaat etti. Ancak yağmur duasını ben değil, ?Hacı' lakaplı birisi düzenledi. Ama o kişinin ismini veremem. Ayrıca, etkinlikle ilgili izin almaya gerek görmedik? dedi.

GEREKEN UYARI YAPILACAK

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, yağmur duasına çıkılacağından haberleri olmadığını belirterek şunları söyledi:

?Böyle bir etkinliğin yapılacağını gazetecilerden öğrendik. Jandarmaya da bilgi verilip, güvenlik önlemi alınmamış. Konuyla ilgili soruşturma ve araştırma başlattık. Her önüne gelen 5- 6 köyden vatandaşları toplayıp izinsiz gösteri ve yürüyüş veya benzeri etkinlik düzenleyemez. En azından kaymakamlık ve jandarmanın bilgisi dahilinde düzenlenen etkinlikte asayiş açısından güvenlik önlemleri de alınırdı. Muhtarı ve imama gerekli uyarıları yapacağız. Kaldı ki, muhtar devletin oradaki temsilci konumunda. Bunları bilmesi gerekirdi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber