Kars beldiye başkanı ekmek zammını kabul etmedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, ziyaretine gelen fırıncıların, 300 kuruş olan ekmek fiyatının 400 kuruşa çıkarılması talebini reddetti.

Fırıncılar Odası'na üye 15 fırıncı bugün Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Fırıncılar, un fiyatlarındaki artışlardan dert yanarak, uzun zamandır ekmeği 300 kuruşa sattıkları için kar edemediklerini söylediler. İşçilerin maaşlarını bile ödemekte güçlük çektiklerini belirten fırıncılar, "Ekmeği 4 yıl 250 kuruştan sattık. Son birkaç aldır da 300 kuruştan satıyoruz. Ama ne kar edebiliyoruz , ne de belimizi doğrultabiliyoruz. Ekmek eğer 400 kuruşa satılmazsa batacağız" dediler.

Başkan Alibeyoğlu da, "Sizleri anlıyoruz. İçinde bulunduğunuz zor durumu da biliyorum. Ama vatandaş bir ekmeğin hesabını yapıyor. Bazıları evine ekmek alırken sayıyı bile düşürüyor. Böylesine bir ekmeğe bile muhtaç olan ailelerin bulunduğu ortamda ekmeğe zam yapmamız mümkün değildir. Vatandaşımızın elindeki bir ekmeği de almayalım. Biraz daha sabredin" diyerek, zam talebini kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber