CHP, Vergi İadesi Kanununu Anayasa Mahkemesine götürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi iadesi mahkemelik oldu

CHP, Gelir Vergisi Kanunu'nun ücretlilere vergi iadesini geçmişe yönelik yürürlükten kaldıran hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP, 5615 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, ücretlilere vergi iadesini geçmişe yönelik olarak yürürlükten kaldıran hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesinde dava açtı. CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, başvuruya ilişkin dilekçeyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığına verdi.

'2007 BOŞLUKTA KALAN BİR YIL OLDU'

Kanunun bu uygulama yerine, 1 Ocak 2008'ten geçerli olmak üzere asgari geçim indirimini getirdiğini kaydeden Hamzaçebi, şunları söyledi: ?Ücretliler açısından 2007 yılı boşlukta kalan bir yıl oldu. Ne vergi indiriminin uygulandığı ne de asgari geçim indiriminin uygulandığı bir yıl. Hükümet, 2007 yılında ücretlilere birşey vermemek istemiş olabilir ancak bu yapılırken dahi hukuk devleti ilkelerine uygun hareket edilmelidir. Geçmişe geçerli olmak üzere çıkan bir kanunla ücretlilerin hak ettikleri vergi iadesi yürürlükten kaldırılmış oldu.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber