Soruşturma aşamasında yapılan tuhaf atama

"Türkiye'nin utanç listesi" olarak gündeme gelen 115 hamile çocuğa ilişkin suçlanan iki kamu görevlisine yönelik yürütülen soruşturmada dikkat çekici bir detay ortaya çıktı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2018 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Soruşturma aşamasında yapılan tuhaf atama

RAPORDAN SONRA İZİN ÇIKMADI

Başvuru dilekçesinde suçlanan iki kamu görevlisi ile ilgili savcılık soruşturma izni talep etti. İstanbul Valiliği de, İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazı yazarak, şikayete konu iddiaların araştırılması için inceleme yapılmasını istedi. Ön inceleme için Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mevlit Yurtseven, hastaneye giderek yerinde inceleme yaptı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre: Dr. Yurtseven ön incelemeci olarak, şikayeti yapan Nergiz'in yanı sıra suçlanan isimler Başhekim Yardımcısı Dr. Akif Akça (60) ve hastane personeli Nazlıcan Dilber'in ifadelerini aldı. Dr. Yurtseven raporunu 27 Kasım günü tamamladı. Raporda, suçlanan kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesi yönünde görüş belirtildi. Valilik de gelen rapor sonrası 4 Aralık günü söz konusu kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verdi.

Valiliğin bu yazısından 9 gün sonra ise dikkat çekici bir atamanın yapıldığı anlaşıldı. Suçlanan isim Dr. Akif Akça, ön incelemeci olarak görevlendirilen Dr. Mevlit Yurtseven'in başhekim olarak görev yaptığı Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi'ne başhekim yardımcısı olarak atandı.

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber