Maç izlerken küfür edenlere bulaşık cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU'da lokal işletmeciliği yapan 47 yaşındaki İsmail Candan maç izlerken küfür eden taraftarlardan bıkınca çözümü bulaşık cezasında buldu. 5 kereden fazla küfür eden müşteriler bulaşık yıkama cezasıyla karşı karşıya kalınca küfür etmeyi bıraktı.

Karamanlı Mahallesi'nde bulunan Üstyaka Derneği Lokali, maç izleyen müşterilerinin küfür etmemeleri için ilginç bir çözüm yolu buldu. Televizyondan canlı olarak yayınlanan maçları izlemek için lokale gelen müşterilerinin sürekli küfür etmesinden bıkan işletmeci İsmail Candan, küfür edenlere bulaşık yıkattırmaya başladı.

Televizyonun altına ve lokalin duvarlarına ?5 kere küfür eden bulaşıkları yıkar' ve ?Küfür etmek yasaktır' yazılı uyarı yazıları asıldı. Uygulama ilk zamanlarda müşteriler tarafından garip karşılandı. Yazıları şaka sanan birçok müşteri küfür etmeye devam edince soluğu mutfakta aldı.

İsmail Candan, dün akşam Fenerbahçe- Beşiktaş maçını izlemek için lokale gelen müşterilerinin hepsinin adını teker teker not etti. Maç sırasında küfür eden müşterinin adının yanına işaret kondu. Küfür sayısı 5'i geçen müşterilere çay bardakları yıkattırıldı. Kendini tutamayan bazı müşteriler ise küfür kotasını aşmamak için büyük uğraş verdi. Bulaşık yıkama cezasına rağmen küfür etmekten kendini alamayan 34 yaşındaki Hüseyin Acar, mutfağa geçerek bardakları yıkadı.

Maç izleyen müşterilerinin sürekli küfür etmesinden bıktığını belirten İsmail Candan ise uygulamayla ilgili şunları söyledi:

?Müşterilerin küfür etmemesi için küçük bir ceza uygulaması başlattık. İlk etapta müşteriler tarafından yadırgansa da zamanla alıştılar. Ceza uygulaması sayesinde müşteriler artık küfür etmeden maçlarını izliyorlar. Kendini tutamayanlar ise mutfağa geçip bardakları yıkayarak cezasını çekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber