Şehitlerimiz gözyaşlarıyla uğurlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2018 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehitlerimiz gözyaşlarıyla uğurlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Sarıaslan için Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesindeki Merkez İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Törene, şehidin babası İmam, annesi Hatice, kız kardeşi Esra, ağabeyi Eyüp ile yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti milletvekillerinden Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde şehit annesi Hatice Sarıaslan tabutun başına gelerek, "Seni vuran eller kırılsın." dedi.

Bekar olduğu ve 4 kardeşi bulunduğu öğrenilen şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Suvarlı beldesindeki mezarlığa defnedildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Halis Koca, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Koca'nın (28), Türk bayrağına sarılı naaşı İmamoğlu ilçesi Ayvalı Mahallesi Mezarlığı'na getirildi.

Anne ve babası daha önce vefat eden şehidin kamuflajını giyen kız kardeşi Zehra Koca, Türk bayrağa sarılı tabuta sarılarak, "Dört kardeşim olsun, dördü de feda olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Elinden bir an olsun Türk bayrağını bırakmayan Zehra Koca, ağabeyinin fotoğrafını öptü. Ağabey Halit Koca da kardeşinin tabutuna sarılırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin ninesi Zülfü Koca da tabuta sarılarak, "Çakır gözlüm vatana feda olsun" diye ağıt yaktı.

İl Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı namazın ardından konuşma yapan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım adına bütün vatandaşlara başsağlığı diledi.

"Bu çocuklar, evlatlarımız bizler burada onurla, huzur içerisinde yaşayalım diye canlarını feda ediyorlar." diyen Çelik, "Eğer askerlerimiz Afrin'de bu kahramanca mücadeleyi vermeseler biz Hatay'da, Kilis'te Türkiye'nin sınırları içerisinde Ankara'da, İstanbul'da, onurla, başı dik bir biçimde yaşayamayız. O sebeple devletimiz ve milletimiz bu kahraman şehitlerimize ebediyen minnettar olacak." ifadesini kullandı.

Şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Yapacağımız şey, onların miras bıraktığı bu ülkeye, burada onurlu yaşayalım diye canlarını feda ettikleri, bu kadar aziz gördükleri bu vatan toprağına, daha çok sahip çıkmak, daha çok çalışmak, ülkemizin özgürlüğünü, bağımsızlığını, onurunu, şerefini, hep beraber hangi işi yapıyorsak o işte daha çok korumaktır. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı başladığında herkese söyledik. Dedik ki masumlara, mazlumlara, Suriye'de baskı altında olan Türkmenlere, Araplara, Kürtlere zeytin dalı uzatıyor Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ama zalimlere de bu kahraman şehitlerimiz kahramanca mücadele ederek, bize yaşatmaya çalıştıkları acıya müsaade etmeyeceklerini gösteriyorlar. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız, hiçbir şekilde geri durmayacağız. Hepimiz bu kutlu yolun yolcusuyuz. Ülkemizi korumak için, vatanımızı korumak için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni korumak için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Ne mutlu onlara ki şehadet mertebesine eriştiler, peygamberlerin bile özendiği bir mertebeye eriştiler. Ne mutlu onlara ki cennete kavuştular ve ne mutlu onlara ki bize bu alsancağın altında onurlu, şerefli bir hayat bırakmak için en önden gittiler."

"Afrin'de olanları biliyorsunuz, sınırımızda bir terör devleti kurmak istiyorlar." ifadesini kullanan Çelik, şöyle konuştu:

"Sınırımızda kurdukları terör devletinden sonra topraklarımızın içine bu terörü uzatacaklar. Topraklarımızı bu sözde terör devletinin parçası yapacaklar. Ama her bir şehidimizle birlikte şunu söylüyoruz, asla müsaade etmeyeceğiz, asla bu mücadeleden geri adım atmayacağız, her bir şehit bayrağımızı daha çok göklere çeken bir başka bayraktır."

Adana'nın çok şehit verdiğine değinen Bakan Çelik, kentin vatan sevgisi ve müdafaası söz konusu olduğunda en önde nasıl gidileceğini gösterdiğini kaydetti.

Özellikle İmamoğlu'nun bu konuda bir sancak gibi olduğunu vurgulayan Çelik, Adana'nın her tarafının böyle olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Çelik'in konuşmasının ardından şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu ve ardından Ayvalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın ile askeri ve sivil erkan katıldı.


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (33), İzmir'de toprağa verildi.

Karşıyaka ilçesindeki Beşikçioğlu Camisinde düzenlenen törene şehit Karaman'ın emekli emniyet müdürü olan babası Uğur Salim, annesi Habibe, eşi Duygu, kardeşleri Ahmet ve Harika Cemrenur Karaman ile yakınlarının yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Murat Bakan, Musa Çam ve Mustafa Balbay, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, diğer protokol üyeleri, askeri erkan, Karşıyaka Spor Kulübü futbolcuları ile vatandaşlar katıldı.

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans öğrencisi olduğu öğrenilen şehit Karaman'ın naaşının camiye getirilişi sırasında tekbir getirildi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Şehidin annesi, babası ve kardeşleri katafalka konan tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin yakınları, tabutun başında saygı nöbeti tutarken ağlayan askerin gözyaşlarını sildi.

Öğle namazının ardından İl Müftüsü Ramazan Muslu cenaze namazını kıldırdı. Muslu duasında "Cenabı Allah ordumuza Zeytin Dalı ve diğer harekatlarda güç ve kuvvet versin, görünmez orduları ile ordumuzu teyit eylesin. Bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın." dedi.

Namazın ardından şehidin naaşı top arabasına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada baba Uğur Salim Karaman da tabutu omuzladı. Tabut taşınırken tekbirler getirildi, "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Anne Habibe Karaman, top arabasına konulan tabuta sarılarak gözyaşı döktü, "Oğlum, annen sana hasret, annen seni çok seviyor." dedi.

Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın cenazesi Kadifekale Hava Şehitliği'ne defnedildi.


Zeytin Dalı Harekatı'nın 22. gününde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu memleketi Giresun'un Çamoluk ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Gözyaşları arasından memleketi Çamoluk'a getirilen şehit Karacaoğlu için tören düzenlendi. Törende şehidin eşi Kıymet Karacaoğlu'na kadın astsubay destek oldu. Geçtiğimiz hafta Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Ufuk Aktağ'ın anne ve babası da şehit Hamza Karacaoğlu'nun anne ve babasına destek oldu.

Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli şehidin annesi Muazzez Karacaoğlu, babası Süleyman Karacaoğlu, eşi Kıymet Karacaoğlu, kardeşleri Ramazan, Haşim, Rabia ve Hakan Karacaoğlu'na başsağlığı diledi.

Şehit Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, il protokolü ve 3 bin vatandaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Çamoluk Merkez Camii'nde ikindi namazını müteakip Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bakan Canikli ve şehidin babası Süleyman Karacaoğlu şehidin naaşını omuzlayarak cenaze aracına götürdü. Şehidin naaşı Çamoluk Şehitliğine defnedildi.


Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Burak Akalın'ın cenazesi, Samsun'un Çarşamba ilçesinde toprağa verildi.

Hatay'daki törenin ardından askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehit Akalın'ın naaşı, önce İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Çarşamba ilçesinin Epçeli köyüne nakledildi.

Epçeli Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni sırasında anne Aysel Akalın, oğlunun fotoğrafını öptükten sonra havaya kaldırarak, "Bu benim kahraman oğlum" dedi.

İl Müftüsü Veysel Çakı'nın ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Burak Akalın'ın naaşı, askerlerin omuzlarında köy mezarlığına taşınarak toprağa verildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin kentinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında yaralanmasının ardından şehit olan Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28), İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye'nin Afrin kentinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatında yaralanmasının ardından şehit olan Uzman Çavuş Ali Akdoğan için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde; baba Zeki Akdoğan, anne Fatma Akdoğan ve Hakkari'de sözleşmeli er olarak görev yapan Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın kardeşi Gökhan Akdoğan, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit annesi Fatma Akdoğan, "Seninle gurur duyuyorum oğlum. Leş kargalarına fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Şehidin cenaze törenine; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP'li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar da cenaze geçit töreninde şehit için gözyaşı döktü. Cenaze töreninde dev Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Şehit Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kadifekale Şehitliği'nde defnedilmek üzere yola çıktı.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nda şehit düşen Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda, terör örgütü unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Karaca için Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisinde tören düzenlendi.

Törene, şehidin Dedesi Efe, babası Ramazan, annesi Fadime Karaca ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Erol Kaya, CHP İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cenazeye, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı da çelenk gönderdi.

Şehidin cenazesi, tören öncesi Kartal Esentepe Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındıktan sonra ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından cenaze arabasına konuldu.

Şehit Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, Kartal Kurfalı Mezarlığında toprağa verildi.


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyon sırasında, ATAK tipi helikopterin kırıma uğraması sonucu şehit olan Üsteğmen Erdem Mut'un cenazesi Kırıkkale'de toprağa verildi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan, helallik alınması için Çalılöz Mahallesi'ndeki babaevine götürülen şehit Mut'un naaşı, daha sonra Nur Camisi ve Külliyesi'ne getirildi.

Şehidin babası Ali, annesi Ayşe ve eşi Gizem Mut ile aile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Törende eşinin tişörtünü ve alyansını bir an olsun elinden bırakmayan eşi Gizem Mut, "Sakın ağlamayın, şerefsizleri güldürmeyeceğiz." diye ağıt yaktı.

Törene katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, cenaze namazı öncesi şehidin eşine taziyelerini iletti.

Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederek ambulansa götürdü.

Şehidin naaşı, İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasında taşıdı.

Bakan Arslan, bu sırada şehidin babası Ali Mut'un koluna girerek bir süre aracın arkasından yürüdü.

Şehidin naaşı Kırıkkale Şehitliği'ne defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber