Kimliğini kaybeden vatandaşın çilesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de simitçilik yapan Hüseyin Gürbüz'ün 1998 yılında kimliğini kaybetmesiyle başlayan çilesi sürüyor.

1998 yılında kaybettiği kimliğiyle adı kullanılarak 20'nin üzerinde dolandırıcılık yapılan ve 50 bin YTL'nin üzerinde karşılıksız çek kesilen Hüseyin Gürbüz, Ankara'da yapılan başka bir dolandırıcılık olayıyla ilgili İzmir'de yeniden gözaltına alındı. 3 gün gözaltında tutulan Hüseyin Gürbüz, Karşıyaka Adliyesinde ifadesi alındıktan ve işlemleri tamamlandıktan sonra serbest kaldı.

Hüseyin Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da 1998 yılında araba yıkamacısı olarak çalışırken nüfus cüzdanını kaybettiğini, karakola başvurduğunu ve gazeteye ilan verdiğini, daha sonra yeni kimlik çıkardığını ifade etti.

İzmir'de simitçilik yaparken kimlik kontrolü sırasında çok sayıda iş yerinin dolandırılması olayından arandığını öğrendiğini belirten Gürbüz, şöyle konuştu:

''Çok sayıda iş yerini dolandırdığım, piyasaya 50 bin YTL'nin üzerinde karşılıksız çek kestiğim iddia ediliyordu. 24 saat gözaltına tutuldum. Ankara'da kurulan bir şirketin 5 yıl müdürlüğünü yaptığım ve ortağı olduğum söylendi. Hayatımda hiç Ankara'ya gitmedim. Ben simitçiyim. Bırakın şirketi, 1 metrekare yerim bile yok dedim. 1998 yılında kimlik kaybettiğimi de söyledim. Beni serbest bıraktılar. Karşıyaka Vergi Dairesinde yeşil kart için başvurduğumda Ankara'da bir kum ocağının sahibi olarak göründüğümü söylediler. Ankara'ya gidip suç duyurusunda bulundum.''

-YENİDEN GÖZALTI-

Olayın ardından İzmir'e döndüğünü kaydeden Gürbüz, 4 gün önce yeniden gözaltına alındığını belirterek şöyle dedi:

''İsmimle yapılan dolandırıcılığın bittiğini düşünüyordum ama bitmemiş. Polisler de artık beni tanıyor. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesine açılan bir dolandırıcılık davası nedeniyle yeniden hakkında yakalama emri çıkarılmış. Yakalama emri karakola ulaşınca beni simitçilik yaptığım yerde gözaltına aldılar. 3 gün nezarette kaldım. Karşıyaka Adliyesinde ifade verdim. İşlemler tamamlandıktan sonra serbest kaldım.''

1 çocuk babası olan Gürbüz, ailesinin perişan olduğunu belirterek, ''Mahkemeye gidip gelmekten bıktım. Bu olay hayatımı kararttı. Hayatımda hiç çek sahibi olmadım. Çeşitli bankalara ait adıma 25'in üzerinde çek kesilmiş. Bankalar artık adıma çek vermesin. Bu olay hayatımı kabusa çevirdi. Bu işten kurtulmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber