Valiler Genelkurmay'ın uyarısını ciddiye aldı

Haber Giriş : 29 Nisan 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerin önceki gece yaptığı laiklik uyarısında irticayi faaliyetlere örnek olarak gösterdiği Denizli ve Şanlıurfa'daki etkinliklerle ilgili inceleme başlatıldı.

Genelkurmay internet sitesinde yapılan açıklamada son dönemde artan irticai faaliyetlere dikkat çekildi. Bu tür faaliyetlerin önemli bir kısmının bu tür olaylara müdahale etmesi ve engel olması gereken mülki makamların müsaadesiyle ve bilgisi dahilinde yapıldığını belirten Genelkurmay açıklamasında 'İrticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir" denildi. Açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili şu ifade yer aldı: "Sorun laikliğin tartışılmasına odaklanmış durumdadır. TSK bu tartışmada taraftır. Gerektiğinde net tavrını ve davranışlarını açık şekilde ortaya koyacaktır."

Genelkurmay'ın örneklediği irticai faaliyetler şöyle:

17 Nisan'da Denizli'de yapılan etkinliklerde Bereketli Beldesi İlköğretim Okulu öğrencileri, Bereketli Camii imamı Hasan Koç'un yönetiminde koro halinde ilahiler okudu. Korodaki kız öğrencilerin başlarını örttüğü dikkat çekti. Denizli Vali Yardımcısı Mustafa Güney de etkinliğe katıldı.

Yine Denizli'deki Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında 14 Nisan'da Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda kadınlara yönelik vaaz yapıldığı ortaya çıktı.

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Şanlıurfa'da Mustazaf-Der tarafından 22 Nisan'da düzenlenen gece sahneye yaşları 5-12 arasında değişen başları örtülü sekiz kız çocuğu çıktı.

Ankara Altındağ ilçesinde İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinliğine ilçedeki tüm okul müdürlerinin katılması istemi yer aldı.

'Suç unsuru bulundu'

Genelkurmay Başkanlığı'nın bu çıkışından sonra Denizli Valiliği Çınar Meydanı ve Tavas'ın Nikfer Beldesi'ndeki etkinliklerle ilgili 19 Nisan'da inceleme başlatıldığını açıkladı.

Şanlıurfa'da düzenlenen ve çocuklara çağdışı kıyafetler giydirildiği belirtilen geceyle ilgili görüntüleri polis incelemeye aldı. Valilikteki dernekler bürosu'nda incelenen görüntülerde 'Dernekler Yasası'na muhalefet' suçu işlendiği belirlendi ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber