Lisede 'şark odası' sınıf

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN'ın Bostaniçi Beldesi'ndeki Bostaniçi Lisesi'nde, öğrencilere daha iyi eğitim verebilmek amacıyla bir sınıf ev odası gibi düzenlendi. Kilimler serilip, minder ve yastıklar konulan sınıfta Öğrenciler gün boyu sıralarda oturmak yerine, bazı derslerini ?şark odası' gibi düzenlenen sınıfta yapıyor. Yer minderlerinde oturup, arkalarına yaslanarak ders gören Öğrenciler, bu sınıfta hem dinlendiklerini hem de dersi daha iyi anladıklarını belirtirken, tuvaletlere de terlik giyerek giriyor. Okul Müdürü İsmail Sağlam, öğrencilerin derse daha iyi konsantre olabilmeleri için bu uygulamayı yaptıklarını, böylece öğrencilerin daha rahat ders görme olanağı bulduklarını söyledi.

Bostaniçi Beldesi'nde lise öğrencileri, bazı derslerini oda haline dönüştürülen sınıfta görüyor. Özellikle kız çocuklarının okuma oranın düşük olduğu beldenin tek lisesi olan Bostaniçi Lisesi'nde 162 erkek, 32 de kız öğrenci bulunuyor. Kız çocuklarını okula kazandırmak ve aileleri ikna etmek için ev ev dolaşarak 32 kızı okullu yapan okul müdürü ve öğretmenler, çocukları ve ailelerini ikna etmenin yeterli olmadığını, verilen eğitimin kalitesinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Bostaniçi Lisesi Müdürü İsmail Sağlam, öğrencilerin dersi daha iyi kavramaları ve kendilerini evdeymiş gibi hissetmeleri için de bu uygulamayı başlattıklarını belirtti.

TUVALETTE TERLİK GİYİYORLAR

Okul Müdürü Sağlam, öğrencilerin dersi daha iyi anlayabilmeleri için bir sınıfı oda gibi düzenlediklerini belirterek, ?Sınıfa kilimler, sırt yastıkları koyduk. Bu yöntemle daha rahat ders işleme olanağı bulup, farklı bir ortamda dersi dinlemiş oluyorlar. Amacımız öğrenciler dersi nasıl daha iyi anlayabiliyorsa, öyle hizmet vermek. Şimdilik öğrenciler bu sistemden oldukça memnun. İyi bir eğitim vermek için canla başla çalışıyoruz. Bu sınıfta öğrenciler hem dinlenmiş, hem de ev rahatlığında ders işlemiş oluyorlar'' dedi. İsmail Sağlam, tuvaletleri temiz tutmak amacıyla da terlik sistemi getirdiklerini, öğrencilerin, tıpkı evlerinde olduğu gibi terlik giyerek tuvaletlere girdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber