Yeşil kart sağlık karnelerinin vize süresi uzatılıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal devlet anlayışı gereği yoksullara sağlık hizmeti sunmak amacıyla verilen yeşil kart sağlık karnelerinin vize süresinin bir yıldan 2 yıla uzatılması gündeme geldi.

Yeşil kart uygulamasından yararlanan yoksul vatandaşların her yıl vize işlemleri için büyük çile çektiğini belirten Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İrfan Ali Rıza Yazıcıoğlu, senede bir kez yapılan vizenin uzatılması için hazırladığı raporu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sundu.

Milletvekili İrfan Rıza Yazıcıoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, yeşil kart vizelerinin 2 yıla çıkarılmasıyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a bir rapor sunduğunu dile getirdi.

Yazıcıoğlu, Diyarbakır'da 617 bin 513 yeşil kartlının bulunduğunu belirterek, "Yeşil kartların vizelerinin bir yıl olması nedeniyle yeşil kart bürolarında yığılmalar olmakta, vatandaşlarımız için sıkıntılar meydana gelmektedir. Diyarbakır'da vize için günlük alınan dosya sayısı 450 - 500 civarındadır. Her ailenin ortalama 5 kişi olduğu düşünülürse günlük 2 bin 250 ile 2 bin 500 kişi arasında yeşil kartlı vize için müracaat etmektedir. Bu nedenle, yeşil kart bürolarındaki yığılmaların önlenmesi için, yeşil kart vizelerinin 2 yıla çıkarılması ve burada görev yapan personel sayısının artırılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber