Genç Parti'de Gül istifaları

Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti (GP) Taşlıçay İlçe Başkanı Ahmet Özfırat ve 46 parti üyesi, Cumhurbaşkanlığı sürecinde izlediği tutumdan rahatsız oldukları için GP'den istifa ettiklerini açıkladı.

Kararla ilgili açıklama yapan Ahmet Özfırat, kimsenin ülkeyi kaosa sürüklemeye hakkı olmadığını, Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın vekillerinin hür iradeleriyle oy kullanamadığını, hatta meclise sokulmadığını söyledi. Yaşanan bu olaylar karşısında sessiz kalamayacaklarını ifade eden Özfırat, "AK Parti'nin adayı Abdullah Gül'e destek vermese bile sayın Emin Şirin'in Meclis'e gidip kendisine ve partisine oy veren seçmenlerini temsil etmesi gerekirken, halkın gönderdiği meclisten kaçan, Gönül Saray Alphangibi fedakar bir siyasetçiyi hazmedemeyen ve ülkeyi çıkmaza sürükleyen zihniyetlerle işbirliğine giden bir düşünceyle aynı çatı altında siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Bu nedenle de mensubu bulunduğumuz Genç Parti'den 46 arkadaşımla birlikte istifa ediyoruz" dedi.

Dün de Taşlıçay Belediye Başkanı Salih Arslan ve 6 Belediye Meclis üyesi CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği tutumu protesto etmek amacıyla partilerinden istifa etmişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber