CHP davet ediyor, DSP Anavatan-DYP'ye göz kırpıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim tarihinin belirlenmesiyle birlikte siyasi partiler arasında da görüşme trafiği hızlandı. DYP ve Anavatan'ın ?seçim ittifakı? kesinleşti. Taraflar, ?zaman kalmadığı birleşme kongresi yapılamadığını? açıklayacak, seçimlerden önce taahhütlerini halka anlatacak. DSP'de DYP-Anavatan ittifakında yer almak için nabız yokluyor.

Saygı Öztürk

[email protected]

Seçim tarihinin belirlenmesiyle birlikte siyasi partiler arasında da görüşme trafiği hızlandı. DYP ve Anavatan Partisi arasında ?seçim ittifakı? kesinleşti. Genel Başkanlar Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'nun önümüzdeki günlerde bir araya gelip seçimlerde izleyecekleri yöntemi belirleyecekleri bildirildi.

DYP-Anavatan arasındaki görüşmeler devam ederken, CHP-DSP görüşmelerinde beklenen mesafe alınamadı. DSP'nin, DYP-Anavatan ittifakı içinde yer alabileceği değerlendiriliyor. DSP'nin bu işbirliğinden yana olduğunu kaydeden DYP ve Anavatan yetkilileri, ?Rahşan Ecevit, DSP'nin kapatılmasını istemiyor. O yüzden DSP'nin kapatılıp CHP'ye katılması, CHP bayrağı altında seçime gitmesi zor gözüküyor. Ancak, DSP'nin DYP-Anavatan ittifakı içinde yer alması daha yüksek? dediler.

CHP, DSP'li politikacılara sıcak bakarken, PKK'nın legal örgütü olarak bilinen DEHAP'la yerel seçimlerde işbirliği yaptığı için SHP'ye karşı mesafeli duruyor. CHP'nin, Genç Parti'yle de işbirliğinden yana olmadığı da kesinleşti.

KONGRE SEÇİM SONRASINA

DYP-Anavatan'ın seçimlere yeni bir isim ve amblem altında girmesi ise ?zaman kalmadığı? gerekçesiyle gerçekleştirilemeyecek. Ancak DYP ve Anavatan genel başkanları, seçimlerden sonra birleşmenin nasıl olacağını kamuoyuna açıklayacak. Seçime hangi siyasi parti altında girileceği de genel başkanların görüşmelerinden sonra belirlenecek.

İki partinin, birleşme halinde genel başkanlık, parti yönetimi dahil tüm konuları seçim öncesi belirleyecek ve buna seçim sonrası da uyulacağı taahhüt edilecek.

SİYASETE GİRECEK MEMURLAR

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partileri arasında da temaslar devam ediyor. Siyasette hareketlilik devam ederken, erken seçim tarihinin belirlenmesi siyasete girecek memurları da hareketlendirdi. Seçimin 22 Temmuz'da yapılması durumunda, memurların 5 Mayıs'a kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber