Bürokraside istifa depremi: En çok MEB'de bekleniyor...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı Öztürk / [email protected]

Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri Cumartesi akşamına kadar istifa etmesi gerekiyor. Ani seçim kararı bürokratları da etkiledi, genel başkanlarla görüşme fırsatı bulamadı. En çok istifa Milli Eğitim Bakanlığı'nda bekleniyor.

Milletvekili genel seçimlerinin öne alınması bürokratlarda da ?istifa telaşı? başlattı. Ani karar nedeniyle bürokratlar, parti yöneticileriyle görüşemedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda önemli görevlerde bulunan çok sayıda bürokrat istifa ediyor.

Ani seçim kararı nedeniyle bürokratların, genel başkanlarla görüşme imkanı olmadı. Görüşme yapabilmek için bürokratlar yoğun bir temas başlattı. Partilerin genel başkanlarının daha önce ?adaylık? için işaret verdiği üst düzey bazı bürokratlar da istifa için ?son görüşme? telaşına girdiler.

Adaylık için en çok Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının istifaları bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nda dün akşam saatlerinden itibaren başlayan istifa hareketliliği devam ederken, dilekçe vermek için bazı adayların zemin yoklamaya devam ettikleri bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda istifaları beklenen üst düzey bürokratlar da birer ortaya çıkıyor. İlk istifa dilekçesini Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Dr. Veli Kılıç verdi. Çelik, istifa dilekçesinin ardından seçim çalışmalarını başlatmak üzere memleketi olan Kayseri'ye gitti. MHP'den aday adayı olacak olan Veli Kılıç'ın, siyasette en şanslı isimler arasında olduğu değerlendirildi. MHP'nin eğitim politikasının belirlenmesinde Kılıç'ın önemli katkıları olduğu da belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda aday adayı olmak üzere istifa edecekleri belirtilen ancak henüz istifa dilekçelerini vermeyen bazı bürokratlar şunlar:

Milli Eğitim Müsteşar Yardımcıları: Salih Çelik, Cumali Demirtaş, Cevdet Cengiz, Cemal Taşar

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya,

Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun

Öğretmen Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey,

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak,

Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü İbrahim Özdemir,

Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin konaklı,

Yurtlar Dairesi Başkanı Halis Koyuncu,

Hukuk Müşaviri Osman Çelik.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in de eğer bağımsız bakan yapılmaması halinde istifa edecekler arasında adı geçiyor.

Bu arada Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Şanal Tosun da adaylık için istifa edecekler arasında adı geçiyor.

Gümrük Müsteşarlığı'nda Daire başkanı olan Adnan Öcal da MHP'den aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber