Anayasa değişikliği teklifi CHP, ANAVATAN ve DYP'ye verildi

Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, "seçimlerin 4 yılda bir yapılması, cumhurbaşkanının 5 artı 5 ve halkoyuyla seçilmesini" de içeren Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki çalışmasını tamamladı.

Teklif, görüşleri alınmak üzere, CHP, ANAVATAN ve DYP'ye iletildi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Salih Kapusuz ve Sadullah Ergin, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'u ziyaret ederek, tekliflerini verdi.

Anadol ile kısa süren görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Kapusuz, teklifi ANAVATAN yöneticilerine gönderdiklerini belirterek, "Onların görüşü bizim için önemli, çünkü destek vereceklerini söylemişlerdi. CHP ise desteklemeyeceğini zaten söylemişti" dedi.

Kapusuz, ANAVATAN'dan gelecek görüşün ardından teklifi TBMM Bakanlığına sunacaklarını bildirerek, "Biz onların düşüncesini aldıktan sonra götürüp vereceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "ANAVATAN ile mutabakat sağlanamazsa..." demesi üzerine Kapusuz, "İlke olarak sağladık zaten. Bunu bizden isteyen onlardı. Başbakan, Abdullah Gül gittiğinde istediler. Daha sonra biz Süleyman Sarıbaş ile beraber olduk" karşılığını verdi.

Kapusuz, 6 Mayıs Pazar günü yapılacak birleşimde, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu ve 25 yaşla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin hangi sırayla görüşüleceği sorusuna karşılık, "Meclis Başkanlığının uygulaması olarak düşündüğüme göre; önce tur, daha sonra Anayasa oylamasına geçilecek. Her ikisi de oylama olduğu için takdim ve tehir de yapılabilir. Ama bilmiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber