İşte seçimler için istifa eden kamu personeli

Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI DOĞAN CHP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İÇİN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Adalet Bakanlığı eski müsteşarı Yusuf Kenan Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili adayı olmak için Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan, İHA muhabirine verdiği bilgide, "Milletvekili adayı olmak için görevimden istifa ettim. CHP'den aday olacağım. Öncelikle memleketim Malatya'dan aday olmak istiyorum ancak partim başka bir il takdir ederse onu da kabul ederim. Beni aday olmaya öncelikle Malatyalı çiftçi ve esnafımızın çektiği sıkıntılar yönlendirmiştir. Bilgi ve tecrübelerimi ülkemin sorunlarının çözümü için kullanmak istiyorum" dedi.

09.01.1944 tarihinde Malatya'da doğan Yusuf Kenan Doğan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1966 yılında mezun oldu. Malatya'da hakim adayı olarak mesleğe başlayan Doğan, sırasıyla Derik, Akdağmadeni Hakimliği, Yüksek Hakimler Kurulu Müfettiş Hakimliği, Adalet Müfettişliği ve Başmüfettişliği, Adalet Bakan-lığı Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşarlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği, Basın İlan Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği

görevlerinde bulundu. 27.05.1996 tarihinde Yargıtay Üyeliği'ne seçilen Yusuf Kenan Doğan, Yargıtay 2. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 22.06.2006 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 3. Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçildi. Doğan, evli ve 2 çocuk babası.


ENERJİ BAKANLIĞI

Enerji Bakanlığı'nda Müsteşar Sami Demirbilek, Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen ve Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya'nın aday olabileceği konuşuluyor. Daha önce yerel seçimler için görevinden ayrılan DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nun da isminin geçmesine karşın, Eroğlu'na yakın isimler henüz böyle bir düşüncenin olmadığını belirttiler.

AHMET ERTÜRK İSTİFA ETMİYOR

Adı milletvekili adayları arasında geçen Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk de, danışmanlarıyla yaptığı toplantının ardından görevinden istifa etmeme kararı aldı. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da aday olacağı kulislere yansırken, yakın çevresi ise görevine devam edeceğini bildirdi.

SSK TEFTİŞ KURULU BAŞKANI OĞUZ TOR DA AYRILDI

Dün ayrılanlar arasında SSK Teftiş Kurulu Başkanı Fahrettin Oğuz Tor da yer aldı. Kahramanmaraş MHP milletvekili aday adayı olan Tor, geçen seçimde de aynı partiden aday olmuştu. SSk başmüfettişlerinden Süleyman Kılıç ve Arif Aytürk'ün de istifa edecekler arasında isimleri geçiyor.

Gümrük müsteşarlığında istifa

Gümrük Müsteşarlığı'nda daire başkanı olan Adnan Öcal da MHP'den aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi.

BDDK ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Seçim takviminin bugün başlamasıyla birlikte gözler, istifa ederek milletvekili adayı olması beklenen bürokratlara çevrildi. İstifa eden ilk isimlerden biri BDDK üyesi Kemal Çevik oldu. Kemal Çevik, seçimlerde milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olacak. Kurulduğundan bu yana BDDK üyesi olan Çevik, 2002 seçimlerinde de MHP'den Ankara milletvekili adayı olmuş ancak parti barajı aşamayınca mahkeme kararıyla kurul üyeliğine geri dönmüştü. Kemal Çevik'in BDDK üyeliği, temmuz ayında sona eriyordu. Ekonomi yönetiminden pek çok ismin daha milletvekili adayı olmak için istifa edebileceği belirtiliyor.

İSTİFA EDECEĞİ SÖYLENEN MÜSTEŞARŞAR

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın milletvekili adayı olmaya karar verirken, Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu'nun ise gelecek tekliflere göre karar vereceği öğrenildi. Diğer yandan Milli Emlak Genel Müdürü İlyas Arlı ve Maliye Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Boyalı'nın milletvekilliği adaylığı için görevlerinden istifa edecekleri öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığı'nda ise müsteşar İbrahim Şahin ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman görevi bırakabilecek bürokratlardan.

MEB personeli istifa ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nda istifaları beklenen üst düzey bürokratlar da birer ortaya çıkıyor. İlk istifa dilekçesini Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Dr. Veli Kılıç verdi. Kılıç, istifa dilekçesinin ardından seçim çalışmalarını başlatmak üzere memleketi olan Kayseri'ye gitti. MHP'den aday adayı olacak olan Veli Kılıç'ın, siyasette en şanslı isimler arasında olduğu değerlendirildi. MHP'nin eğitim politikasının belirlenmesinde Kılıç'ın önemli katkıları olduğu da belirtildi.

Önceki seçimde DYP'den Yozgat milletvekili adayı olan Milli Eğitim daire başkanlarından Yavuz Erbaş da istifa dilekçesini verip DYP'den Yozgat milletvekili aday adayı oldu. Erbaş, "Politikacı bir aileden geliyorum. Severek politikayı DYP saflarında sürdüreceğim" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda aday adayı olmak üzere istifa edecekleri belirtilen ancak henüz istifa dilekçelerini vermeyen bazı bürokratlar şunlar: İstifaya hazırlananlar arasında Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Cemal Taşar, Yatırım Tesisleri Daire Başkanı Abdülsamet Aslan, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Talim Terbiye Kurulu Üyesi Veli Kılıç ve Bakan Çelik' in Danışmanı Mustafa Özgül var.
Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Orta Öğretim Genel Müdürü Kerem Altun ve Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş ise henüz siyasete girip girmeme konusunda kararsız.

TUNCELİ VALİSİ MHP'DEN ADAY OLACAK

Tunceli Valisi Mustafa Erkal, 22 Temmuzda yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, 2000 yılı Ağustos ayında atandığı Tunceli Valiliğinden 22 Temmuzda yapılacak seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı olmak için istifa ettiğini belirtti.

SAĞLIK MÜSTEŞARI ZEYDAN AKP'DEN ADAY OLACAK

Sağlık Bakanlığı'nda, milletvekili aday adaylığı nedeniyle ilk istifa dilekçesini Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabip Yardımcısı Dr. Şanal Tosun verdi. AKP?den adaylık için başvuracak olan Şanal Tosun, 11 yıl Hakkari'de görev yaptıktan sonra, 3 yıldır Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabip Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Tosun, istifa dilekçesini verdikten sonra ?hurriyet.com.tr?ye şunları söyledi: ?İstikrar ortamının devamı AKP'de gördüğüm için tereddütsüz kararımı bugün verdim. Gönlüm, ülkemizin huzur ve istikrarından yana. Seçimler, vatana, millete hayırlı olsun. Milli birlik ve beraberliğimize de vesile olsun.?

Hastanenin Başhekimi Prof.Dr. Nihat Tosun'da istifa edecek isimler arasında adı geçiyor. Tosun'un da AKP'den aday adayı olması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa etti.

Genel seçimlerin 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacağının açıklanması üzerine kamuda görev yapan bürokratlar istifalarını vermeye başladı. 13 yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten doktor Rüstem Zeydan, AKP'den Hakkari milletvekili olmak için görevinden istifa etti.

Hakkari'nin güçlü aşiretlerinden Piyanşi aşireti reisi ve Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu olan Rüstem Zeydan'ın aday olacağını açıklamasında babasının bu seçimlerde aday olmayacağını belirtmesinin etkili olduğu ifade edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ DE SEÇİM MARATONUNA GİRDİ

İZMİR'in Menemen İlçesi Emniyet Müdürü Mustafa Saygı, erken genel seçim yarışına katılmak üzere görevinden istifa etti. Emniyet Müdürü Mustafa Saygı bugün, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı'ya istifa dilekçesini sundu. Saygı, hangi partiden seçime gireceği konusunda açıklama yapmazken, İzmir 2'inci bölgeden aday olmayı düşündüğünü açıkladı. Yakın çevresi ise Saygı'nın CHP'den yarışa katılacağını söyledi. Eylül 2006'da Menemen'de göreve başlayan 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Saygı, özellikle suça eğilimli çocukları kazanmak, suçtan uzaklaştırmak, eğitim almalarını sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalarla dikkat çekti. Saygı, Menemen'den önce 4 yıl Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmüştü. Evli ve iki çocuk babası Mustafa Saygı, 19 yıllık meslek hayatı süresince Bosna, Kosova, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de görev yaptı.

SON GÜN 8 MAYIS

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 22 Temmuz'da yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili seçim takvimini açıkladı.

Takvime göre, seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından bugün ilan edilecek. Aday olacak kamu görevlilerinin 8 Mayıs Salı akşamına kadar istifa etmeleri gerekecek.

Siyasi partiler hangi usule göre aday belirleyeceklerini 10 Mayıs'a kadar bildirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber