Anayasa değişikliği paketinde "48 saat" önerisi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Ankara - TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği paketinin 48 saat geçmeden Anayasa Komisyonunda ele alınmasını öngören AK Parti Grup önerisi kabul edildi.

TBMM Danışma Kurulunun toplanamaması üzerine AK Parti, konuyla ilgili grup önerisini Genel Kurula getirdi. Kabul edilen grup önerisine göre, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve 5 yıl süreyle iki dönem görev yapması ile genel seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını düzenleyen Anayasa değişikliği teklifi, İçtüzükte öngörülen 48 saatlik süre beklenmeden bugün Anayasa Komisyonunda görüşülecek.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir maddesini iade ettiği Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kanunu, İstiklal Marşının Kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü İlan Edilmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı, Yunus Emre Vakfı Kurulmasını Öngören Kanun Tasarı ile Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi Hakkındaki Kanun Tasarı gündemin ön sıralarına çekildi.

Grup önerisinin aleyhinde söz alan CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, öneriyi eleştirerek, "Buraya çok acil olmayan tasarılar, 'laf olsun torba dolsun' anlayışı ile getirilmiş" dedi. Arslan, İmar Bankası mağdurları ile yurtdışından para toplayan holdinglerin mağdur ettiği vatandaşların sorunlarına çözüm getiren yasaların görüşülmesini önerdi. Yapılan oylamada AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber