Tağşiş listesindeki Nar-ı Cafe: Tarım Bakanlığı bizi mağdur etti

Nar-ı Cafe yetkilisi Vedat Kaman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iki yıl öncesi tespitleri bugün yayımlayarak bizleri zarara sokuyor dedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mart 2018 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tağşiş listesindeki Nar-ı Cafe: Tarım Bakanlığı bizi mağdur etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 23 Mart 2018'de taklit ve tağşiş listesi yayımladı.

Toplam 173 firmanın yer aldığı listede Ankara Hamamönün'deki Nar-ı Cafe de bulunuyordu. Bakanlık listesinde Nar-ı Cafe, köfteye tavuk eti karıştırmakla suçlanıyordu.

Memurlar.net olarak görüştüğümüz Nar-ı Cafe işletmecisi Vedat Kaman söz konusu olayın 2016 yılı Nisan ayında yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Biz 2016 yılı nisan ayında denetime tabi tutulduk. Sonrasında köfteye tavuk eti karıştırdığımız gerekçesiyle bize idari para cezası uygulandı. Ben 6 yıldır Hamamönü'nde esnaflık yapıyorum. Aldığımız kıymayı veya eti biz üretmiyoruz ki... Eti Kızılay'dan bir kasaptan alıyorduk. Faturalaşmamız var. Ama Devlet aramızda tedarikçi sözleşmesi olmadığı için bu faturalaşmayı kabul etmiyor. Ama biz, İdari para cezasını da bu kasaba rücu ettik."

Bakanlığın neden 18 ay sonra sonuçları kamuoyuna ilan ettiğini merak ettiğini belirten Kaman "Bakanlık sadece olumsuz sonuçları açıklıyor, üstelik 18 ay öncesine ait sonuçları ilan ediyor. Ama biz kasabımızı değiştirerek bu sorunu çözdük ve 2017 yılı denetiminden temiz çıktık. Bu ise ilan edilmiyor. Ramazan ayı öncesinde sadece olumsuz sonuçlar ilan edilerek firmalar zarara sokuluyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber