Nazillili öğretmenlerin promosyon parası nerede?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Faruk Erdem

Nazillili öğretmenler, 505 bin YTL'lik promosyon parasının bir kısmının sendika zoruyla dağıtıldığını, 151 bin YTL'nin ise ortadan kaybolduğunu iddia ediyor

Nazilli'de görev yapan öğretmenlerin gönderdiği mektupta, ciddi iddialar var. Yetkililer bu iddialara cevap verirlerse, burada onları da yayınlarız. Mektup özetle şöyle:

"Bankaların dağıttığı promosyonlar ilçemizde de büyük sorunlara yol açmıştır. Yaklaşık 1 yıl öncesine kadar maaşlarımızı okulların anlaştığı bankadan alıyorduk.

Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bütün okulların maaşlarının kendi bünyesinde yapılmasına karar verdi. Bu arada, program alınacağı gerekçesiyle bin 400 personelden 1'er YTL toplandı.

'YÜZDE 30'U YOK'

Birkaç ay sonra Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İş Bankası ile anlaşmaya vardığı ve bankadan 505 bin YTL promosyon verildiği duyumunu aldık. Bir süre sonra da sendikaların kararlı ve ısrarlı tutumu sonucunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kurban Bayramı'ndan önce promosyonların yüzde 70'ini personele ge ri dağıttı. Ancak 151 bin YTL tutarındaki yüzde 30 'a eşdeğer kısım verilmedi. Bu paranın ne yapıldığını bilmiyoruz. (Halbuki mahkeme; promosyonun tamamının çalışanlara ait olduğu kararını vermiştir.) Bu olaylardan sonra okullara mutemetlik işlemlerinin eskiden olduğu gibi kendi bünyelerinde yapılması talimatı verildi. Ancak köy ilköğretim okulları ve ilçe merkezindeki bazı okulların mutemetlik işlemleri (yaklaşık olarak 800 personel) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki memur tarafından 1 saatlik ders ücreti karşılığında yapılmaya başlanmıştır.

Diğer okulların hemen hemen tamamı ücretini kendisi ödeyerek mutemetlik işlemlerini kendi bünyesinde yapmaya başlamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber