Çömez'den peşin maaşa itiraz

Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Balıkesir Milletvekili Çömez, 15 Temmuz'da yapılacak maaş ödemesinin 2 ay 3 haftalık kısmının yapılmaması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 15 Temmuz'da yapılacak maaş ödemesinin 2 ay 3 haftalık kısmının yapılmaması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe ile başvuran Çömez, çalışmayacağı döneme ait maaşın yatırılmamasını istedi. AKP'li Çömez'in yaptığı açıklamada, ?TBMM 2007 seçimlerinin 22 Temmuz'da yapılmasını kararlaştırdı. Oysa dönem maaşı 15 Temmuz'da peşin olarak ödenecek. Yani 1 hafta çalışılarak 3 aylık bir maaş alınacak. Bunu kabul etmem mümkün değil. Uygulama her ne kadar yasal da olsa bana göre etik değil. Miktar, devlet bütçesi içinde önemsiz olabilir. Ama bu ülkede böyle bir parayı hayatı boyunca bir arada göremeyen milyonlarca insan var. Hiç çalışmadan bunu almayı içime sindiremem? dedi.

Milletvekili olduğu dönemde görevli olarak hiç yurt dışına gitmeyen Çömez, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine bir kez Brezilya'ya gitmiş, Bakanlar Kurulu kararı ile verilen harcırahı da kabul etmemiş ve Dışişleri bakanlığı'na iade etmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber