İkinci araç vakası Şırnak'ta yaşandı

İstanbul'da yaşanan çakarlı araç vakasının bir benzeri Şırnak'ta yaşandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Mart 2018 02:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İkinci araç vakası Şırnak'ta yaşandı

İstanbul'da yaşanan çakarlı araç vakasının bir benzeri Şırnak'ta yaşandı.

İSTANBUL'DA YAŞANAN OLAY

İstanbul'da 28 Şubat 2018'de yaşanan olayda, İstanbul Milli Eğitim Müdürünün içinde olduğu araç, çakarlı vaziyette emniyet şeridini ihlal ettiği için durdurulmuş, polisin kimlik ibrazını talep üzerine tartışma çıkmıştı. Milli Eğitim Müdürü kimliğini vermemiş, telefonla İstanbul emniyetine ulaşmış, olay yerine gelen İstanbul emniyet müdür yardımcısı, mili eğitim müdürünün için de olduğu aracı serbest bırakmıştı. Olay sonrasında, görevli başpolis memuru hem milli eğitim müdürü hem de İstanbul emniyet müdür yardımcısı hakkında kamu görevini yaptırmamaktan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

İKİNCİ ARAÇ VAKASI

İstanbul'da yaşanan olayın bir benzeri 21 Mart 2018 tarihinde Şırnak'ta yaşandı.

Şırnak İl Sağlık Müdürü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, 46 HE .. plaka sayılı araçta yolcu olarak havalimanına gelirler. 21 Mart, Nevruz tarihi olduğu için, önleme araması kararı doğrultusunda, Havalimanı girişindeki polis memurları, kontrol için araçtan inilmesini ister.

Ancak her iki il müdürünün de, "Siz kim oluyorsunuz, ben sağlık il müdürüyüm, beni araçtan indiremezsiniz diyerek" önleme amaçlı kontrol karşı çıkarlar.

Olayın büyümesi üzerine polis memurları olay yerine havalimanı bürolar amiri bayan komiser yardımcısını çağırır. Bayan komiser yardımcısı da, 21 Mart olduğu için önleme amaçlı arama kontrolü yapılması gerektiğini hatırlatır.

Ancak her iki il müdürü de yine bu talebe karşı çıkar. Komiser yardımcısı havalimanı şube müdürü ve il emniyet müdürü ile görüşür, her iki amir de, şahısların aynı tavrı devam ettirmeleri halinde, araçların girişine izin verilmemesini ister.

Ancak iki il müdürü kaymakam E.T.'ye ulaşır ve arama karının altında imzası kaymakam T., polis memurlarını arayarak sözlü talimat verir ve araçların aranmamasını ister. İki il müdürü de aranmadan havalimanına araçlarıyla giriş yapar.

Emniyet Sen Genel merkezinin sosyal medya hesabından yayımladığı bilgilere göre, bu olayı komiser yardımcısı dahil 4 görevli olarak tutanağa bağlar ve bir gün sonra Cumhuriyet Başsavcılığına aktarır. Suç duyurusunda, şahısların tehdit ve hakaret ettiği ve kamu görevini yapmalarına engel olduğu belirtilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber