Aday olacak kamu görevlileri için son saatler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 22 Temmuz'da yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili takvimine göre, aday olacak kamu görevlilerinin bu akşam saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerekiyor.

YSK'nın belirlediği seçim takvimi süreci işliyor. Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlayan Kurulun takvimine göre, aday olabilmek için yasa gereği istifaları veya görevlerinden ayrılmaları gerekenler, görevlerinden ayrılma isteğinde bulunacak.

Milletvekilliği için adaylıklarını koymaları veya aday gösterilmeleri halinde ayrılma isteğinde bulunması gerekenler şunlar:

''Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber