Hazinedar'ının bilgisayarında 'FETÖ izi' aranıyor

CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik dün düzenlenen FETÖ ve yolsuzluk operasyonunda, ekipler, eski başkan Hazinedar'ın ve birçok personelin bilgisayarına ve evraklarına el koydu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Nisan 2018 07:15, Son Güncelleme : 06 Nisan 2018 07:15
Hazinedar'ının  bilgisayarında 'FETÖ izi' aranıyor

AKŞAM'ın peş peşe manşetleriyle ortaya çıkardığı Beşiktaş Belediyesi'ndeki FETÖ bağlantısı ve milyonlarca liralık rüşvet-yolsuzluk skandallarının ardından görevden alınan başkan Murat Hazinedar ve belediye görevlileriyle ilgili yeni bir soruşturma başlatıldı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle Siber Şubesi'ne bağlı polisler Beşiktaş Belediyesi'ne 'FETÖ'ye finans aktarılması, yolsuzluk ve rüşvet' operasyonu düzenledi. Dün sabah saatlerinde çok sayıda polis belediye binasına giderek bilgisayarların imaj kayıtlarını aldı.

EVRAKLARA EL KONULDU

Mali polis, belediye binasındaki bazı evrak ve dijital kayıtlara incelenmek üzere el koyarken, siber polis ekipleri de incelenmek üzere bilgisayarların imaj kayıtlarını aldı. İmaj kayıtları alınan bilgisayarlar arasında eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ınki de yer alıyor. Yapılan operasyonda, gözaltı işlemi yapılmazken, el konulan evrak ve dijital verilerin incelenmesinin ardından gözaltı işlemleri yapılabileceği öğrenildi.

FETÖ FiNANS AKIŞINI AKŞAM ortaya çıkarmıştı

AKŞAM, CHP'li Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yolsuzluk ve rüşvet skandallarını peş peşe yaptığı manşetlerle ortaya çıkarmıştı. AKŞAM, son olarak Beşiktaş Belediyesi'de eski İhale Komisyonu Başkanı ve Başkan Yardımcısı Heye-can Halime Şahin'in ihalelerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılığa verdiği ifadelere ulaşmıştı. Şahin "İpek Holding'den satın alma yapmadığım, Bank Asya'dan da krediye onay vermediğim için işten çıkartıldım" şeklinde ifade vermişti.

Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber