TOKİ başvuru formları internette alınabilir

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yaptığı Tuzla'da 660, Hadımköy'de ise 638 konutun satışına başladı. TOKİ'nin Tuzla ve Hadımköy evleri için başvuru formları www.toki.gov.tr adresinden alınabilir.

"İstanbul-Hadımköy Alt Gelir Grubu Konut Projesi" kapsamında yer alan konutlardan 100 adedi Çatalva ilçe sınırı içerisinde en az 3 yıl ikamet etme şartı aranıyor. Kalan 536 konut içinde İstanbul il sınırları içerisinde en az 5 yıl ikame şartı aranıyor. 07-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Hadımköy Belediyesi ve Tuzla Belediye Başkanlığı binasına verilebilir.

TOKİ'nin 210 YTL taksitli evlerine yoğun ilgi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yaptığı Tuzla'da 660, Hadımköy'de ise 638 konutun satışına başlanmasının ardından iki günde 25 bin başvuru formu tükendi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan Tuzla'da 660 ve Hadımköy'de 638 konutun satışı önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatılmıştı.

Vatandaşlar TOKİ'nin konut satış kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.Hadımköy Konutları satış kampanyası başvuru formları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ve Hadımköy Belediyesi'nde dağıtılırken, Tuzla Konutları'nın formları ise Tuzla Belediyesi'nde dağıtılıyor.

Satış kampanyasının başlamasıyla birlikte vatandaşlar iki gün içerisinde 25 bin müracaat formu aldı. İlk gün TOKİ'nin Tuzla Konutları için 108 vatandaş evraklarını tamamlayarak müracaatta bulundu.

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci'nin talimatıyla, TOKİ konutlarına başvurular için Tuzla Belediye binasının arkasında bir kayıt merkezi kuruldu. Tuzlalılar bu kayıt merkezinden müracaatlarını yapabilecek.

TOKİ'nin Tuzla'da inşa edeceği konutlar için müracaat etmek isteyenler, sabahın erken saatlerinden itibaren Tuzla Belediye binasının arkasında kurulan kayıt merkezine gelerek bilgi aldı.Başkan Demirci, müracaatların alınması ve salonda hazır bulunan vatandaşların öncelikli olarak kayıt yaptırabilmesi için numara dağıtılması talimatını da verdi.

Aylık gelirleri 840 YTL'nin altında olan vatandaşların yararlanabileceği Tuzla Konutları'na ilk müracaatta 2 bin YTL ödenecek. Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar vatandaşlar 5 bin YTL daha ödeyerek peşinatı 7 bin YTL'ye tamamlayacak.Geri kalan taksitler konutlar teslim edildikten sonra başlayacak ve 180 aya kadar vade yapılabilecek. Taksitlerin 210 YTL ile 363 YTL arasında değiştiği Tuzla Evlerinde şehit aileleri, gazi, malul, dul ve yetimler için öncelik tanınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber