Bakan Yıldırım: Cep telefonu kullanan kişi sayısı 54 milyona ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, isminin verildiği ilköğretim okulunu Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile birlikte açtı.

Milli Savunma Bakanı Gönül, Eğitime Tam Destek kampanyası çerçevesinde Türk Telekom tarafından yaptırılan Türk Telekom Binali Yıldırım İlköğretim Okulunun açılışında yaptığı konuşmada, Türk Telekom'un hizmetlerini en iyi şekilde yaparken sosyal hizmetlere de destek verdiklerini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise eğitim ve bilgi çağının önemine dikkat çekerek, "Çağımızın en karlı yatırımının açılışını yapıyoruz. Bu yatırım geleceğimize olan yatırımdır. En iyi yatırımın insana yatırım olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

1970'li yıllarda telefon sahibi olabilmek için 10 yıl sıra beklendiğini

hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"1974'de müracaat edip 1984'de telefon sahibi olurduk. Telefon sahibi olmak da ayrıcalıktı. Telefonu olanlar ayrı bir statüye sahipti. Türkiye o günlerden bugünlere geldi. Geriye dönüp baktığımızda telefon artık bir imtiyaz değil. Telefon sadece evlerde değil evlerdeki hemen hemen her ferdin cebinde var. Türkiye'nin son 15 yılda geldiği nokta bu. 2003 yılı başında Türkiye'de 19 milyon ev telefonu, 23 milyon cep telefonu kullanıcısı vardı. 2007 yılında ise sabit telefon sayısında düşüş varken, cep telefonu kullan kişi sayısı 54 milyona ulaştı." Artık ülkelerin, bilgisayar okur yazarlığına göre değerlendirildiğine işaret eden Yıldırım, "Bilgisayar okur yazarlığı, online ülkeler veya offline ülkeler olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki yeni hedef, insanlarımızı bilgisayar okur yazarı yapmaktır. Ülkemizi bilgi toplumuna dönüştürmektir. Bilgi toplumuna dönüşümde hedeflerimiz belirlendi" diye konuştu.

Türkiye'de 15 milyon çocuğun okuduğu okulların yüzde 95'ine ADSL bağladığını ve okullarımıza bilgi teknoloji sınıfları yapıldığını anlatan Yıldırım, "Eğitime yapılan yatırımlar 4.5 yıl içerisinde o kadar çok arttı ki Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi Milli Savunma Bakanlığı bütçesini geride bıraktı. İşte eğitime verilen önem burada.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk de böylece yaşanmış oldu" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Türk Telekom tarafından yaptırılan okula isminin verilmesinden rahatsız olduğunu ve insan yaşadığı zaman bir yerlere isim verilmesinin çok garip olduğunu da ifade etti.

Türk Telekom İcra Kurulu Üyesi Emin Başer ise eğitim verdikleri destekleri hakkında bilgiler vererek, yurt genelinde 21 ilde 21 okul yaptırdıklarını hatırlattı.

Konuşmaların ardından Fatih Mahallesi'nde 6 bin 493 metrekare alan üzerine yaptırılan 24 derslik ve 720 öğrenci kapasiteli okulun açılışı Bakan Yıldırım ve Gönül ile Türk Telekom İcra Kurulu Üyesi Başer ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan tarafından yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber