Erzurum'da Oxford var, duyurulur!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilkent Üniversitesi'nin Doğu projesi Erzurum'dan başlıyor. Yeni öğretim yılında hizmete girecek olan Avrupai okula gitmek isteyenler dikkat: Başvuruda son gün 18 Mayıs

Bilkent Üniversitesi'nin Erzurum, Malatya, Van ve Şanlıurfa'da kampus kurabilmesine ilişkin kanun doğrultusunda ilk laboratuvar okul Erzurum'da açılacak.

Erzurum'daki okul için iş başvurusu 14 Mayıs'a kadar üniversitenin internet sitesinden ya da posta yoluyla yapılabilecek. Lisenin hazırlık sınıfına sınavla alınacak öğrenciler için son başvuru tarihi de 18 Mayıs olacak.

Burada görev yapacak öğretmenlere Bilkent Üniversitesi Erzurum Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde ücretsiz yüksek lisans ve doktora hakkı verilecek. Mobilyalı lojmanların tahsis edileceği öğretmenlere sağlık sigortası da sağlanacak.

Liste 24 Mayıs'ta duyurulacak

Okulda öğrenim görmek isteyen öğrenciler, www.bilkent.edu.tr adresindeki "Bilkent Erzurum" linkine tıklayarak başvuru formlarını indirecek.

Formlar eksiksiz doldurulduktan sonra 18 Mayıs'a kadar elden ya da kargoyla Erzurum'daki başvuru merkezine veya Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'ne teslim edilecek.

Sınava kabul edilen öğrencilerin listesi 24 Mayıs'ta internette ve başvuru merkezlerinde duyurulacak.

İlk sınav 27 Mayıs'ta...

Birinci aşama sınavı 27 Mayıs'ta tek oturumda yazılı olarak yapılacak. Sınavda Türkçe, matematik ve fen konularından sorular yöneltilecek.

Birinci aşamayı geçen öğrenciler 16-17 Haziran'da ikinci aşama sınavına alınacak. Mülakatta öğrencilere, kurayla seçecekleri bir tartışma konusu verilecek ve tartışmada hangi tarafı tutacakları yine kurayla belirlenecek.

İki dakikalık düşünme süresinin ardından öğrenciler birbirleriyle konuyu tartışacak. Mülakattan çıkan öğrenciler, doğrudan müzik odasına gidecek ve bireysel olarak yetenek testinden geçirilecek. Sınav sonuçları 20 Haziran'da, yine internet adresi ve başvuru merkezlerinde duyurulacak.

100 öğrenci alınacak

Üniversitenin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, laboratuvar okullarıyla ilgili projenin ayrıntıları şöyle: Tüm öğrencilere uluslararası bakalorya (IB) öğretim programı uygulanacak. Lise hazırlık sınıflarına 100 öğrenci alınacak, öğrenci sayıları her yıl artırılacak. Lise hazırlık sınıfının açılışından 4 yıl sonra ilköğretim okullarına öğrenci alınmaya başlanacak. Yatılı öğrenci alınmayacak. 2007-2008 öğretim yılında alınacak 100 öğrenciye, Bilkent Üniversitesi'nde 2 ay eğitim verilecek.

Avrupa değil Erzurum!

Erzurum'daki okulun kampusu bir Avrupa üniversitesinin sahip olduğu her olanağa sahip olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber